Artikel top billede

Vidste du det? Din iPhone har allerede en baby-Siri

Din gamle iPhone har allerede en super-smart stemmestyring, der blandt andet kan fortælle dig, hvad klokken er. Og i modsætning til Siri taler og forstår den dansk.

Har du anskaffet dig en iPhone 4S, har du allerede fornøjelsen af Apples personlige assistent, Siri.

Men hvad du måske ikke ved er, at du også på en iPhone af ældre udgave har adgang til en neddroslet udgave af Siri.

Med Siri kan du via stemmekommandoer diktere sms-beskeder, tjekke vejrudsigten og stille mere eller mindre tåbelige spørgsmål.

Virker med iPhone 3GS

Den eneste ulempe er, at Siri kun virker på engelsk og på den nye iPhone 4S. Men allerede i 2009 indførte Apple en lang række mere basale stemmestyringsfunktioner, der virker på dansk og med iPhone 3GS og de efterfølgende iPhones.

Funktionen er især smart, hvis du sidder med dit bluetooth-headset i bilen. Du aktiverer stemmestyringen ved at holde hjemknappen (eller knappen på dit headset) i bund i omkring tre sekunder, og når du hører "ding-ding-lyden" indtaler du din kommando.

Der er en række forskellige kommandoer at vælge mellem.

På den næste side kan du se de bedste og mest anvendelige stemmekommandoer.

"Kære iPhone, hvad er klokken" - her er de fedeste kommandoer

Hvad er klokken? 

Har du din telefon liggende i lommen og haster afsted for at nå et møde eller en togafgang, kan du spørge din iPhone, hvad klokken er i stedet for at tage den ud af lommen. 

Du holder blot hjemknappen eller knappen på dit headset i bund og spørger: "Hvad er klokken?"

Ring til...

Du siger blot "ring til" - og siger navnet på en person i din telefonbog. Lad os eksempelvis sige Lone Jensen. 

Herefter vil din iPhone kvittere for din kommando og sige "Ringer til Lone Jensen." 

Ønsker du alligevel ikke at ringe til hende, kan du afbryde ved at trykke på annullertasten i bunden af skærmen eller holde hjemknappen i bund og sige "Nej". 

Du kan også nøjes med bare at sige "Ring til Lone." Men har du eksempelvis både en Lone Jensen og en Lone Hansen i din telefonbog, vil du få beskeden: "Flere resultater - Lone Jensen eller Lone Hansen", hvorefter du kan præcisere dit ønske. 

Afspil...

Det er også muligt at betjene din iPhones musikafspiller via stemmestyring. Det gør du ved eksempelvis at sige "afspil Coldplay" eller navnet på en anden kunstner, som du ønsker at høre. 

Du kan også nævne navnet på det album, som du vil høre eller en spilleliste, du selv har lavet. 

Ønsker du at høre den næste sang på det album, som du lytter til, kan du holde hjemknappen nede og sige "næste spor", og vil du høre det forrige, siger du "forrige spor". Vil du blot høre et tilfældigt nummer, skal du sige: "bland."

Har du din iPhone i lommen og er i tvivl om, hvad den sang du lytter til hedder, kan du holde hjemknappen nede - eller naturligvis den tilsvarende knap på dit headset - og spørge "hvad hedder denne sang". Herefter vil din iPhone fortælle dig det. 

Du skal dog være opmærksom på, at din iPhone er indstillet til at tale dansk, og at det derfor kan være svært at forstå præcis, hvad den siger, når den eksempelvis udtaler en engelsk eller fransk sang-titel. 

Hvordan virker det? 

Det virker faktisk ret glimrende, og selv om funktionen har nogle år på bagen og blegner i sammenligning med Siri, er vi stadigvæk en lille smule imponeret over, at vores iPhone kan forstå det, når vi siger navnet på en tilfældig person fra telefonbogen. 

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke fungerer helt fejlfrit. Eksempelvis bad skribenten af denne artikel en sen nattetime sin iPhone om at afspille et nummer med U2, men før det var muligt at afbryde, havde den ringet op til en gammel studiekammerat. Derfor skal du være klar til hurtigt at trykke på annuller-knappen, hvis du vil være helt sikker på ikke at komme til at ringe til vilkårlige personer fra din telefonbog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere