Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kan du undvære Word? Her er de bedste notat-apps

Har du virkelig brug for et tungt og avanceret tekstbehandlingsprogram? Måske kan du nøjes med disse apps.

Et fuldt tekstbehandlingsprogram som Microsoft Word, OpenOffice eller Apples Pages har mange avancerede funktioner - men hvor tit har du i virkeligheden brug for dem?

Ofte bruger vi vores tekstbehandlingsprogrammer til at skrive korte breve eller notater fra møder.

Sidder du eksempelvis til et møde eller til en undervisningstime, hvor du skal skrive notater, har du kun brug for ganske få funktioner. Et program der kan meget mere end at skrive, er i mange situationer dyrtkøbt luksus.

Derfor kan en iPad eller en smartphone, der sjældent er udstyret med avancerede tekstbehandlingsprogrammer, vise sig at være en perfekt løsning i mange situationer. 

Vi har taget et kig på fire simple notetagningsprogrammer, der kan erstatte et fuldt-udstyret tekstbehandlingsprogram.

Evernote

En af de mest udbredte apps til at tage noter med er Evernote, og en af app'ens store fordele er, at den findes til stort set alle platforme. 

Vi har forsøgt os med Evernote til iPhone, iPad og Mac, men du kan også få en Evernote-app til Android, Blackberry og Windows. Og de kan alle synkroniseres med hinanden.

Vores umiddelbare vurdering er, at hvis du leder efter en drøn-simpel notetagningsapp, er Evernote næppe det oplagte valg. 

Ganske vist tilbyder app'en ikke de samme avancerede, og i mange tilfælde overflødige, tekstbehandlings-funktioner, som du finder i eksempelvis Microsoft Word. Men det er ikke nogen simpel app.

Til gengæld har Evernote en lang række funktioner, der kan være ganske brugbare. Du kan blandt andet optage lyd fra et møde eller tage billeder af en tavle eller en restaurationsregning, som du kan vedhæfte dine notater. 

Evernote-app'en er gratis, men du skal registrere dig som bruger, før du kan komme i gang med at bruge app'en.

Du kan vælge mellem et gratis og reklame-baseret abonnement eller et Premium-abonnement uden reklamer, der koster omkring 25 kroner om måneden (5 dollar).

Med Premium-abonnementet får du også adgang til at uploade 1 GB filer om måneden, mens du med basis-abonnementet må nøjes med 60 megabyte.

Simplenote

Her er en app, der i den grad lever op til sit navn. 

Simplenote er simpelt og uden overflødig grafik. Dine noter er blot sort tekst på hvid baggrund. 

App'en er med andre ord en lille letvægter, der åbner lynhurtigt, og med Simplenote kan du skrive notater, organisere dem via tags og synkronisere dem med Simplenote på iPhone, iPad og iPod Touch. 

Du kan også få Simplenote til at uploade dine filer til en webside, så du på den måde kan dele dine filer med folk, der ikke bruger Simplenote. Desuden er Simplenote kompatibel med en række andre notetagnings-programmer, som du kan synkronisere med. 

Simplenote findes i en gratis reklame-finansieret version, mens du kan betale 30 kroner ekstra og fjerne reklamerne.

Coursenotes

Som navnet antyder, er Coursenotes først og fremmest rettet mod studerende, men app'en virker naturligvis også glimrende for alle andre.

Du kan organisere dine notater efter fag, hvilket naturligvis er særligt smart, hvis du er studerende. Det betyder, at hvert fag eller emne bliver organiseret i sin egen mappe, som du kan give et særligt ikon og udstyre med navnet på en eventuel underviser og eventuelt et link eller en mail-adresse.

Programmets brugerflade forsøger at efterligne udtrykket, som du kender fra en notesbog. Det betyder blandt andet, at du kan vælge mellem at skrive dine notater ned på et stykke linieret papir eller bruge et stykke virtuelt ternet papir, hvor du kan tegne figurer.

Den sidste mulighed er særlig smart, hvis du sidder til et foredrag eller en undervisningstime, hvor der bliver tegnet figurer på en tavle. Sidder du med et traditionelt tekstbehandlingsprogram, kan det ofte være kompliceret at efterligne en figur, mens du i Coursenotes hurtigt kan tegne figuren med en finger på touchskærmen. 

CourseNotes til iPad koster 30 kroner i Apples App Store, men det findes også i en version til Mac, der koster 48 kroner.

Soundnote

Du har måske prøvet at sidde og læse nogle notater igennem og efterfølgende tænke: "Hvad betyder det her?" 

Men det problem kan du løse med app'en Soundnote. Den lader dig både tage noter og optage lyden fra mødet imens. Efterfølgende kan du klikke på det uforståelige notat og høre, hvad der præcist blev sagt under mødet på netop dette tidspunkt. 

Med Soundnote kan du desuden akkompagnere dine notater med figurer, som du kan tegne på touchskærmen på samme måde, som det er tilfældet med Coursenotes. 

I lighed med Simplenotes er Soundnote super-simpelt. Du får mulighed for at skrive notater, tegne figurer og optage lyd. 

Soundnote koster 30 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere