Artikel top billede

Samsung-krise: Norden er tørlagt for notebooks

Mystik omkring Samsungs nordiske organisation. I takt med at flere chefer forlader producenten, oplever distributører og forhandlere i Norden store problemer med at skaffe Samsung notebooks i fjerde kvartal.

Kanalen svirrer med rygter om problemer hos Samsung, der af en eller anden grund ikke skulle være i stand til at levere mere end et minimum af notebooks til de nordiske lande i fjerde kvartal.

Ifølge nogle af spekulationerne skulle der være direkte sammenhæng mellem den seneste tids afgang af flere nordiske chefer, heriblandt den danske B2B-chef Casper Sanderhage, og den manglende leverance af produkter i fjerde kvartal.

At der lige nu er svært at skaffe Samsung notebooks bekræfter flere distributører og retailkæder.

»Vi har oplevet udfordringer med at få leveret Samsung notebooks i Q4, også selv om vi har indlagt ordrer,« fortæller Actebis nordiske direktør Torben Qvist.

Samme melding kommer fra konkurrenten Tech Data.

»Vi har ikke særligt meget på lager, og af det, vi har bestilt, får vi ikke det hele her i Q4,« siger den danske Tech Data-direktør Jørn Rosenmeier.

Elgigantens salgschef Jan Kirkedal bekræfter ligeledes problemet med Samsung-leverancerne.

»Ja, det er et problem, men det er lidt splittet. Nogle modeller er til at få fat i, mens det er meget kritisk med andre. En model kan vi slet ikke få, og selv om vi er heldige, kan vi alligevel ikke få den i den volumen, vi ønsker,« fortæller Jan Kirkedal, som bekræfter, at problemet er værre hos Samsung end hvad man oplever hos andre producenter i kølvandet på harddiskkrisen.

»Samsung er den eneste, vi konkret har hørt fra har problemer med at levere i forbindelse med Thailandkrisen,« siger Jan Kirkedal.

Også hos retailkæden Media Markt i Sverige bekræfter man problemer med at skaffe Samsung notebooks, mens Expert-kæden ikke melder om store problemer.

Selv om harddiskkrisen som følge af Thailand-oversvømmelserne er den oplagte forklaring på leveringsproblemerne, tyder noget på, at der ligger mere bag.

Kilder i branchen fortæller, at Samsung allerede begyndte at annullere ordrer inden oversvømmelserne. Samtidig har der den seneste tid været en bemærkelsesværdig afgang af topchefer i den sydkoreanske producents nordiske organisation.

Den nordiske chef for it-produkter Sven Arnquist foruden mobilchefen Björn Hansen er ifølge den svenske netavis It24 på vej bort. Det gælder også den svenske reseller action manager Andreas Ekman. I Danmark har den danske B2B-chef Casper Sanderhage i al stilhed forladt virksomheden.

Det har efter gentagne henvendelser endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Samsung.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere