Artikel top billede

Wikileaks forsøger et comeback

En relancering i denne uge skal redde Wikileaks.

Wikileaks lancerer i denne uge et nyt og mere sikkert system til at sende materiale til sitet, hvor afsenderens anonymitet skulle være garanteret. I mere end et år har den sædvanlige "sikre kanal" til Wikileaks været offline - angiveligt fordi Julian Assange ikke længere stoler på den eksisterende sikkerheds-teknologi.

Derfor har man udviklet en ny teknologi, og nu er Wikileaks så klar til den helt store relancering, skriver Financial Times.

"Den 28. november vil vi lancere vores næste-generations system. Det omfatter ikke kun et offentligt interface men også flere andre mekanismer som er nødvendige for at håndtere et angreb på hele internettets sikkerheds-system som er blevet gennemført i de seneste år af efterretnings-tjenester og kriminelle grupper. Man kan ikke stole på almindelig web-baseret kryptering," lyder budskabet fra Assange.

Han mener at sikkerhedsproblemerne på nettet ikke kun gælder for Wikileaks.

"Det er et meget større spørgsmål end bare de problemer som Wikileaks har med at beskyttelse sine kilder. Det er et problem som rammer enhver overførsel af sikker information på nettet," siger han.

Wikileaks står i det hele taget foran en dramatisk måned.

Bradley Manning, der beskyldes for at have lækket militære dokumenter til tjenesten, skal for retten i Fort Meade efter at have siddet fængslet i 17 måneder.

Samtidig kæmper Julian Assange mod sin egen truende udlevering til Sverige i sagen om seksuelle overgreb mod to kvinder. Han forsøger nu at få sagen prøvet ved den britiske højesteret.

Assange har allerede hyret et pr-bureau i Stockholm, der skal repræsentere ham overfor medierne.

I slutningen af november er der gået ét år siden frigivelsen af den største bunke af dokumenter, 251.000 diplomatiske meddelelser, som udløste et stort slagsmål om Wikileaks.

Paypal, Visa og Mastercard lukkede for donationer til Wikileaks i december sidste år - og blev selv angrebet af hackere - og Assange har advaret om, at kassen nu er ved at være tom.

Der har også været mudderkastning både mellem Assange og hans tidligere partner Daniel Domscheit-Berg, der har forsøgt at lancere en alternativ whistleblower-tjeneste, og mellem organisationen og dens tidligere mediepartnere.

Der er udgivet et snes bøger om Wikileaks i år, hvor forskellige aktører beskriver deres side af sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere