Sådan redder du data fra et ridset optisk medie

Med det gratis CD Recovery Tool kan du redde data fra et ridset optisk medie, der synger på sidste vers. Prøv det her.

Sådan redder du data fra et ridset optisk medie

Optiske medier såsom cd'er, dvd'er og Blu-ray-skiver kan synes som en oplagt backup-løsning, men års brug og slid kan betyde, at hele mediet - eller blot dele af det - bliver ulæseligt.

Du har måske forsøgt at kopiere filer fra en backup ind på computerens harddisk, men overførselsprocessen bliver bremset nogenlunde halvvejs.

I sådanne situationer kan det være svært at vide, hvad man skal gøre - navnlig om hele mediet er beskadiget, eller om det er muligt at redde værdifulde data, der ikke er berørt af skaden.

CD Recovery Toolbox kan hjælpe med netop denne opgave. Når du beder det gratis værktøj om at scanne for eksempel en cd eller dvd, viser programmet dig efterfølgende en liste over de filer og mapper, det er muligt at sikkerhedskopiere.

Når du har valgt de filer og mapper, du ønsker at kopiere ind på harddisken, går programmet til værks. Der kan naturligvis godt være tale om så omfattende skader, at nogle af filerne ikke kan gendannes, men hvis det er muligt at gendanne blot dele af en given fil, kan du være sikker på, at programmet gør forsøget.

Du kan altså være så heldig, at kun en del af din skriftlige opgave er gået tabt, og at du faktisk kan gendanne rigtigt meget tekst. Eller at flere billeder i zip-filen med feriebilleder fra Caribien står til at redde.

CD Recovery Toolbox er kompatibelt med Windows 98 og nyere.

Hent programmet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere