Artikel top billede

Elbil-brande i USA skræmmer kunderne

I to forsøg er batteriet i en elbil brudt i brand efter et simuleret crash. General Motors forsøger at berolige sine kunder.

I USA bliver der nu igen sat spørgsmålstegn ved sikkerheden i elbiler. I mindst to tilfælde er batteriet i en Chevrolet Volt elbil brudt i brand i en crash-test. Der er ikke meldinger om at batterier gået op i flammer efter rigtige sammenstød i USA - antallet af elbiler på vejene er stadig meget begrænset - men den amerikanske National Highway Traffic Safety Administration har alligevel indledt en nærmere undersøgelse, skriver Wired.

Det kan blive et stort problem for bilfirmaet General Motors, som netop nu forsøger at overbevise de bilglade amerikanere om at investere i elektriske fartøjer. Chevrolet Volt er koncernens flagskib.

Obama-administrationen har sat som mål at der skal være én million elbiler og hybride køretøjer på vejene inden 2015.

General Motors afviser at det skulle være farligt at køre i Volt og har lovet at samarbejde med myndighederne for at finde brandårsagen. Samtidig har bilfirmaet tilbudt at Volt-ejere kan få en gratis ikke-elektrisk lånebil indtil man har opklaret sagen.

I de to tilfælde er branden startet længe efter crash-testen - og skyldes måske at det beskadigede lithium-ion-batteri er håndteret forkert. I det første forsøg gik der tre uger, inden batteriet brød i brand.

Der er kun solgt omkring 5.000 eksemplarer af Volt i det sidste år, så antallet af berørte bilejere er forholdsvis begrænset.

Eksperter fastholder, at brandfaren stadig er mindre end i en almindelig bil hvor tanken er fuld af benzin.

Danske elbiler gik op i flammer

I Danmark har der været mindst fem brande i elbiler, som ComON kunne fortælle sidste år. Den mest omtalte er branden på DFDS-færgen Pearl of Scandinavia i november 2010, hvor årsagen menes at være en elbil der blev sat til opladning med et uautoriseret kabel.

I 2009 var det en eldrevet Jaguar XF, der brød i brand i et værkstedslokale i København. Elbilen udbrændte totalt. En ombygget Nissan Qashqai, som var stillet til ladning udenfor et værksted i Aalborg, udbrændte i marts 2010. Senere udbrændte batterierne i en lastvogn under ombygning til eldrift ved København.
 
I januar 2010 udbrød der en mindre brand i en forsøgs-elbil parkeret i kælderen under Bytorv Horsens. Bilen var en del af forsøget Prøv1elbil, med biler leveret af ChooseEV. En fejl i varmesystemet blev udpeget som årsag til branden. En tysk rekord-elbil er også udbrændt tidligere i år.

Typisk er der tale om opladninger med uautoriserede kabler i bygninger med forældede stik, der udløser brande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.