Artikel top billede

Sådan styrer du din Mac som en iPhone

Din Mac har multitouch-funktioner, der kan få den til at opføre sig som din smartphone. Kender du dem alle? 

Er du klar over, at du kan styre din Mac ved hjælp af smarte touch-funktioner. Næsten som på en smartphone med touchskærm. 

Hvis du har arbejdet med en Mac, ved du sikkert allerede, at du kan scrolle op og ned på en side ved blot at føre to fingre op og ned på pegefeltet.  

Den funktion har Apples bærbare computere haft gennem mange år, men hvis du har den seneste version af Apples styresysten, OSX Lion, installeret, Lion findes der mange flere multitouch-funktioner, som du kan se herunder. 

1. Dobbeltklik for at zoome

Har du brug for at zoome ind på teksten på en hjemmeside, kan du blot tappe to gange på din Macs pegeplade, og den vil automatisk zoome ind på teksten. 

Ønsker du at zoome ud igen, skal du blot tappe to gange igen.

2. Zoom med en knibebevægelse

Hvis du har brug for at zoome mere vilkårligt på skærmen, kan du gøre det ved at lave en knibe-bevægelse med to fingre på pegeplade - akkurat som på din smartphones skærm. 

3. Gå frem og tilbage med to fingre

Når du surfer på nettet, behøver du ikke trykke på din browsers tilbageknap for at komme tilbage til den forrige side. 

I stedet kan du blot placere to fingre på din pegeplade og føre dem til fra højre mod venstre i en glidende bevægelse - næsten som hvis du bladrer i en bog. Fører du i stedet fingre fra venstre mod højre, går du frem i stedet for tilbage.

4. Skift mellem programmer med tre fingre

I Lion OSX har du mulighed for at arbejde med dine programmer i 'fuld skærm'.

Funktionen skulle gerne få dig til arbejde mere fokuseret, men til gengæld betyder det også, at du ikke har frit udsyn til den såkaldte Dock, som er den menu, hvor du skifter mellem de forskellige programmer.

Men du kan alligevel let at bladre mellem de forskellige åbne programmer. Det gør du ved at stryge tre fingre sidelæns hen over dine pegeplade. Den bevægelse får din Mac til automatisk at hoppe videre til det næste åbne program. 

5. Få overblik over alle dine programmer

Har du mange programmer åbne på én gang, kan du få overblik over dem ved at blot at stryge tre fingre opad på pegepladen. 

Når du gør det, åbner du for, hvad Apple kalder Mission Control, som er en tilstand, der viser alle dine åbne programmer på én gang. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere