Artikel top billede

(Foto: Copyright: 2009 Helder Almeida / Photographer: Helder Almeida)

Pust din virksomhed op med simpelt fakturaprogram

Faktura-programmer behøver ikke være kedelige. Billings til Mac og iPhone gør det til en leg at sende drøn-lækre fakturaer

Regnskaber og fakturaer.

Så kan en artikel næppe indledes mere kedeligt.

Men ikke nok med, at det er kedeligt. Det kan også være en pestilens for mange selvstændige, der helst vil bruge tiden på at gøre det, de er bedst til - nemlig at drive deres forretning. 

Derfor er det afgørende at finde en løsning, der er ultra-simpel og effektiv at bruge. Mange virksomheder har kastet, deres kærlighed på online fakturerings-systemer som eksempelvis det dansk-udviklede Tradeshift.

Men her på PC World Business Center har vi i de seneste dage leget med en lidt ældre klassiker, når det gælder fakturerings-programmer til Mac.

Det drejer sig om programmet Billings 3 samt den medfølgende app til iPhone. Appen er af lidt nyere dato, mens den seneste udgave af Mac-versionen efterhånden har et par år på bagen.

Puster dig op over for kunderne

Konkurrencen kan være hård, når vi sammenligner Billings med gratis og let tilgængelige alternativer som Tradeshift. Men Billings tilbyder en mere komplet - men også mere kompleks - løsning.

Med Billings får du blandt andet inkluderet et tidsregisteringsmodul, en app og en lang række lækre faktura-skabeloner, som du selv kan tilpasse og herefter printe ud eller skyde af sted via mail. 

Selv om du skal forberede dig på, at der går lidt tid, før du bliver helt fortrolig med Billings, er det til gengæld et værktøj, der gør det let at holde styr på pengesagerne, og kan gøre det lettere at puste din virksomhed op, så den fremstår større og mere professionel over for kunderne.

Mac-klienten af Billings er delt op af to faner, der hedder "projects" og "accounts". Under "accounts" får du det finansielle overblik over din forretning, hvor du blandt andet kan se alle de dine ubetalte fakturaer.

Når du går ind "project-fanen", får du til gengæld et overblik over de arbejdsopgaver, som du er i gang med i øjeblikket.

Her kan du eksempelvis se dine såkaldte "slips", der er en slags kladder over, hvor meget meget tid du har brugt på dine projekter indtil videre. Har du i forvejen indtastet din timepris i programmet, kan du desuden få oplyst, hvad din regning indtil videre lyder på.

Sådan kan du sende en faktura fra din smartphone

Når du opretter en faktura, kan du vælge mellem, om du vil fakturere via timetal eller kvantum - altså antallet af enheder du leverer - når du går i gang med et projekt.

Skal du fakturere på baggrund af timetal, kan du anvende Billings indbyggede tidsregisteringsmodul. Det fungerer groft sagt som et stopur, du kan sætte i gang og pause efter behag. 

Når projektet er afsluttet, og du skal afsende fakturaren, henter du dine kunder ind direkte fra Adressebogen på din Mac. 

Har du ikke din kunde i Adressebogen, kræver det naturligvis, at du går ind og opretter vedkommende i Adressebogen.

På den ene side er det på denne måde ekstremt let at holde styr på dine kunder på, men på den anden side vil en del mennesker nok foretrække at holde sine kunder adskilt fra den adressebog, hvor man ofte også har sine private kontakter. 

Send en faktura fra din iPhone

Denne skribent laver sit arbejde direkte ved computeren og kan derfor fint nøjes med Mac-klienten af Billings.

Men der findes også en Billings-app til iPhone, der er perfekt, hvis du du som konsulent eller håndværker ikke udfører dine arbejdsopgaver foran din egen computer. 

App'en findes i en gratis version, hvor du kan bruge den til at oprette projekter, oprette kladder og lave tidstagning.

Når du kommer hjem fra en opgave, kan du via Wi-Fi synkronisere app'en med Billings på din computer og herefter sende fakturaen afsted.

Men du kan også ofre 89 kroner mere og få den fulde version af Billings som app, hvilket gør det muligt at afsende fakturaer direkte fra din iPhone, mens du står ude ved kunden. 

Findes ikke på dansk

Før du køber Billings, skal du dog være opmærksom på, at programmet udelukkende er på engelsk. Men selv om sproget er engelsk, kan programmet lynhurtigt indstilles til at arbejde med dansk moms og danske kroner som valuta. 

Billings findes kun til Mac og iPhone-app. Til iPhone koster den fulde version som nævnt 89 kroner, mens Mac-versionen koster cirka 240 kroner (31,99 euro), hvis du kan nøjes med kun at have licens til en enkelt bruger.  

Mac-versionen kan dog også downloades i en 30 dages prøveperiode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere