Artikel top billede

Træt af at vente? Sådan får du hurtigt svar på din mail

En undersøgelse afslører, hvor mange timer der i gennemsnit går, før folk svarer på dine forretnings-mails. Se hvem du skal kontakte for at få et hurtigt svar.

En gammel antagelse ser nu ud til at være bekræftet. 

Når du skal have en fod indenfor hos en virksomhed, er det betydeligt mere effektivt at tage kontakt til en, som du allerede kender i virksomheden.  

Skriver du til en god bekendt, kan du nemlig forvente at få svar inden for syv timer, mens et svar fra en kollega eller forretningsforbindelse typisk er 11 timers undervejs.

Sender du derimod til en mail til en person, som du ikke kender i forvejen, går der i gennemsnit hele 50 timer, før der bliver svaret på mailen.

Det viser en ny undersøgelse fra det amerikanske universitet Northwestern University.

Har undersøgt 1,5 millioner mails

De to forskere bag undersøgelsen Brian Uzzi and Stefan Wuchty har ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal haft adgang til både en oversigt over de personlige relationer hos 1.052 ansatte i en amerikansk virksomhed, og samtidig haft adgang til alle medarbejdernes mails i en seks måneder lang periode.

I alt drejer det sig om cirka 1,5 millioner e-mails. 

På baggrund af de data har forskerne lavet en formel, som de hævder kan forudse det sociale forhold mellem en mails afsender og modtager udelukkende på baggrund af data om selve e-mailudvekslingen. 

"Vi behøver slet ikke at læse mail-indholdet. Alene svar-hastigheden er mere end nok," siger Brian Uzzi, den ene af forskerne, til Wall Street Journal. 

Flest mails fra fremmede

På trods af, at vi er hurtigst til at svare folk, som vi kender, viser undersøgelsen, at langt de fleste af de mails, som vi modtager, kommer fra personer, som vi aldrig har mødt. 

E-mailens fremkomst har gjort det lettere for os at tage kontakt til folk uden for vores netværk, og det benytter mange mennesker sig nu af. 

"Det er mennesker, som vi med stor sandsynlighed aldrig vil tale med i telefonen, og du vil sandsynligvis heller aldrig støde ind i dem nede på gaden. Men e-mail har gjort det muligt for os at kommunikere med dem på alle tider af døgnet," siger Brian Muzzi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere