Artikel top billede

Se verden med Googles briller

Google udvikler angiveligt en Android-brille med indbygget display.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om Googles hemmelighedsfulde laboratorium Google X, hvor man arbejder med alt fra robotbiler til rum-fartøjer. Nu har 9to5Google afsløret ét af de projekter, som er under udvikling hos Google X. Der skulle være tale om en brille med indbygget display og kamera, som er koblet til en Android-telefon og bruger Google Goggles teknologien.   

Goggles er en applikation til Android, hvor man kan tage billeder af fysiske genstande og få oplysninger om dem fra Googles databaser. Man kan sige, at hele verden dermed bliver søgbar. Det kan eksempelvis bruges til at hente oplysninger om malerier på et museum, seværdigheder eller varer i supermarkedet.

Denne teknologi skal altså indbygges direkte i Google-brillerne, hvor man så f.eks. vil kunne få vist den billigste pris på det produkt, man har fundet i en butik. Eller man kunne forestille sig, at systemet kan bruge ansigtsgenkendelse til at identificere den person, du kigger på, og så hente oplysninger fra sociale netværk.

Der findes allerede briller med indbyggede head-up-displays, men de ser typisk ret klodsede ud. Den nye Google-briller skulle ikke være meget tykkere end rigtige briller.

The Verge
skriver også om de nye Google-briller og henviser til at den seneste opdatering af Google Goggles til Android har gjort det muligt at scanne efter genstande og tekst kontinuerligt i stedet for, at man først skal tage et billede. Det er måske et smugkig på, hvordan de nye briller skal fungere.

Ifølge New York Times arbejder både Apple og Google på "wearable computers" - altså mobile enheder, der kan forbindes til vores tøj eller direkte til kroppen. Apple eksperimenterer angiveligt med forskellige prototyper som sender data tilbage til iPhone, og man vil bruge talegenkendelse til at styre enhederne.

En af ideerne er en iPod med bøjet glas, der skal anbringes på håndledet. Fælles for koncepterne er, at smartphonen skal fungere som hjerne og sørge for forbindelsen til nettet.

Det næste skridt efter brillen kan blive kontaktlinser med indbyggede displays. Forskere har allerede konstrueret en kontaktlinse med indbygget computerskærm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.