Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Se verden med Googles briller

Google udvikler angiveligt en Android-brille med indbygget display.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om Googles hemmelighedsfulde laboratorium Google X, hvor man arbejder med alt fra robotbiler til rum-fartøjer. Nu har 9to5Google afsløret ét af de projekter, som er under udvikling hos Google X. Der skulle være tale om en brille med indbygget display og kamera, som er koblet til en Android-telefon og bruger Google Goggles teknologien.   

Goggles er en applikation til Android, hvor man kan tage billeder af fysiske genstande og få oplysninger om dem fra Googles databaser. Man kan sige, at hele verden dermed bliver søgbar. Det kan eksempelvis bruges til at hente oplysninger om malerier på et museum, seværdigheder eller varer i supermarkedet.

Denne teknologi skal altså indbygges direkte i Google-brillerne, hvor man så f.eks. vil kunne få vist den billigste pris på det produkt, man har fundet i en butik. Eller man kunne forestille sig, at systemet kan bruge ansigtsgenkendelse til at identificere den person, du kigger på, og så hente oplysninger fra sociale netværk.

Der findes allerede briller med indbyggede head-up-displays, men de ser typisk ret klodsede ud. Den nye Google-briller skulle ikke være meget tykkere end rigtige briller.

The Verge
skriver også om de nye Google-briller og henviser til at den seneste opdatering af Google Goggles til Android har gjort det muligt at scanne efter genstande og tekst kontinuerligt i stedet for, at man først skal tage et billede. Det er måske et smugkig på, hvordan de nye briller skal fungere.

Ifølge New York Times arbejder både Apple og Google på "wearable computers" - altså mobile enheder, der kan forbindes til vores tøj eller direkte til kroppen. Apple eksperimenterer angiveligt med forskellige prototyper som sender data tilbage til iPhone, og man vil bruge talegenkendelse til at styre enhederne.

En af ideerne er en iPod med bøjet glas, der skal anbringes på håndledet. Fælles for koncepterne er, at smartphonen skal fungere som hjerne og sørge for forbindelsen til nettet.

Det næste skridt efter brillen kan blive kontaktlinser med indbyggede displays. Forskere har allerede konstrueret en kontaktlinse med indbygget computerskærm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere