Den selvlærte computerbygger Marius Victor Bach har brugt 20 år på at lære at bygge computere. Nu har han foden inden for i musik- og filmverdenen.

Sådan bygger dansker sine egne film-computere

En 38-årig dansker har specialiseret sig i at bygge noget nær supercomputere til den danske og internationale musik- og filmindustri. Læs den autodidakte computerbyggers historie her.

Selvlært tossehoved.

Sådan beskriver den 38-årige autodidakte computerbygger, Marius Victor Bach, sig selv.

Siden de helt unge år har han nemlig ikke kunne ladet være med at skille transistorradioer og andre spændende dingenoter ad.

"Siden er det kun gået nedad bakke," smiler Marius Victor Bach, som er uden nogen egentlig uddannelse og derfor efter eget udsagn familiens sorte får.

For i over 100 år har alle mændene i slægten enten været ingeniører eller atomfysikere.

For nyligt har Marius imidlertid leveret en selvbygget supercomputer til Lasse Spang Olsen-filmen 'Den Sidste Rejse', hvor Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard spiller hovedrollerne. Store amerikanske producere har også haft bud efter det selvlærte tossehoveds maskiner.

Den lydløse supercomputer
Marius Victor Bachs professionelle liv som nørd starter for alvor den 1. januar 1992, hvor han beslutter sig for at optimere Mac-computere til musikindustrien.

"En af mine udfordringer var at skabe en maskine, som brugeren ikke opdager er i gang med at arbejde. Det gælder både med hensyn til larm, og når de crasher. Så mit udgangspunkt var at bygge en computer, som man ikke kan høre, eller som ville volde problemer af nogen art," forklarer Marius Victor Bach til Computerworld.

Dengang var han en 19-årig konsulent i musikbranchen og byggede blandt andet lydstudier.

Samtidig gik han rundt med en solid mavefornemmelse af, at computere i fremtiden ville blive omdrejningspunktet for musikoptagelser

"Folk grinede ad mig dengang, fordi alle svor til de store spolebåndoptagere, som man næsten ikke kan få fat i den dag i dag," fortæller Marius Victor Bach.

Alligevel gik han i gang med at splitte Mac-kølesystemerne ad og installerede mindre støjende blæsere, der kunne optimere computernes performance.

"Min første maskine løb 7,8 megahertz, og dengang kunne bare en halv megahertz betyde alverden på en maskine, så optimering var min første interesse," fortæller den autodidakte computerbygger.

Bygger sin første maskine til to millioner
Da World Wide Web blev udbredt i midten af 1990'erne begyndte han at søge informationer på nettet. Her fik han etableret kontakt til andre computerbyggere, hvilket var de første spæde skridt ind i selvbyggerbranchen.

For fem år siden gav modificeringerne ham blod på tanden til at bygge sine egne specieldesignede computere hjemme på sit skrivebord ved hjælp af håndkraft. Siden har han solgt godt 20 af sine hjemmebyggede maskiner.

Den allerførste computer stod i omkring to millioner kroner i komponenter, da han eksperimenterede sig frem og samtidig måtte køre i pendulfart mellem skrivebordet og genbrugsstationen, når komponenterne brændte sammen.

Det tog tre et halvt år med tests og afsvedne dele, før han fandt formlen. De 20 Marius-computere er blevet bygget i det seneste år, hvor han tilpasser maskinernes specifikationer ud fra kundernes ønsker.

Samtidig ønsker han at gøre det muligt altid at trimme og tilpasse maskineriet, så det også passer til kundernes fremtidige behov.

"Jeg har altid været frustreret over, at en ny fabrikscomputer nærmest var forældet, når man købte den. Mine maskiner er bygget modulært op, så de enkelte komponenter altid kan skiftes ud, og selve maskinen hele tiden kan forbedres og opgraderes," siger Marius Victor Bach om sine computere.

Sådan bygger Marius supercomputere
Hvordan bærer han sig så ad med at bygge sine maskiner?

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Opsang til kommunerne: “I bruger uforholdsmæssigt meget tid på udbuddet og alt for lidt på kontrakten”
Kommunerne har for meget fokus på at undgå at få noget lovmæssigt i klemme og for lidt på at få brugbare kontrakter, når de laver it-udbud, lyder kritikken fra erfaren udbudsrådgiver.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.