Artikel top billede

Forhandlerkritik efter at Atea vinder svensk SKI-udbud

En række svenske forhandlere kræver, at en udbudsrunde skal gå om, efter at Atea som eneste leverandør har vundet et udbud på elev-pc'er og undervisningssystemer for 750 millioner kroner.

Det er ikke bare i Danmark, at offentlige indkøbsaftaler skaber vrede og frustration i it-kanalen. I Sverige kræver en gruppe forhandlere nu, at et netop afsluttet udbud af et it-baseret undervisningssystem, »Pedagogiskt Lärende«, skal gå om, efter at den svenske pendant til det danske SKI - det hedder også SKI - har valgt Atea som eneleverandør på aftalen.

Udover at levere pc'er til eleverne i de svenske skoler, skal Atea stå for at levere blandt andet uddannelse, administration, software, service og support.

Ifølge det svenske it24 har seks af i alt ti tilbudsgivere klaget over, at Atea - stik imod løfter fra det svenske SKI - som den eneste forhandler er blevet godkendt til indkøbsaftalen, som har en værdi på 750 millioner kroner.

Det svenske SKI havde endda splittet udbuddet op i tolv delaftaler, opdelt både efter produkter og forskellige geografiske områder netop for at tilgodese mindre og lokale forhandlere.

Ligesom det flere gange er sket for en række danske SKI-aftaler, er det svenske udbud blevet forsinket flere gange undervejs, og nu lader det til, at klagen fra de forsmåede forhandlere yderligere vil forsinke aftalen. I modsætning til det danske SKI-system er der i Sverige mulighed for at indbringe den endelige tildeling for en særlig forvaltningsdomstol.

Direktør Patrick Jonsson fra firmaet Grafit er en af de forhaldnere, der står bag klagen. Han siger til it24, at det ikke overrasker ham, at det svenske SKI endte med at vælge Atea som eneleverandør på aftalen. Men han mener, at udbudsmaterialet er skruet sammen, så det favoriserer større forhandlere.

»Grundlaget, som indkøbene bygger på - at få så mange leverandører med som muligt - er rimeligt og rigtigt. Men som tilbudsgrundlaget siden udkrystalliserede sig, så fik man det ikke igennem, som det var tænkt,« siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere