Artikel top billede

ComOFF: Sådan giver internettet dig råd til sprut og damer

"Jeg vil have Sprut-og-damer.nu!"

Der er ikke langt fra tanke til handling, når det kommer til internettet.

Samme historik ligger bag domænet Sprutogdamer.nu.

"Vi fik idéen i går, da en kollega udbrød: "Jeg kunne godt bruge noget sprut og damer nu!" Hvorefter vi tænkte: Er det domæne mon ledigt?," forklarer Frederik Braad, der sammen med et par kolleger lagde siden online torsdag.

Hjemmesiden indsamler nu donationer fra alle, der skulle have lyst til at finansiere Frederik og kollegernes druk. Noget flere overraskende har valgt at gøre.

"Vi er selv lidt overraskede over, hvor mange der egentligt deler siden, og der var også allerede kommet et par donationer her til formiddag (fredag). Nu overvejer vi så, om vi rent faktisk skal lave noget fornuftigt ud af donationssystemet. Det kunne eksempelvis være, at donationerne hver måned automatisk blev overført til vores stambar, hvor vi så kan have en åben konto. Eventuelt for alle," fortsætter han.

Smid champagne i vasken

Det er ikke første - og med stor sandsynlighed heller ikke sidste gang - at man ser den type sider, der udelukkende er sat i verden for at få andre til at trække lidt på smilebåndet. Der findes bunkevis af de såkaldte Single serving sites, fx. Erdetfredag.dk og Erdetfyraften.dk.

Men det er sjældent, at man kan tjene en skilling på de fjollede hjemmesider.

Det bedste eksempel er hjemmesiden MillionDollarPage, hvor der blev solgt annonceplads til en dollar per pixel, hvilket gjorde idemanden til millionær.

Danske Casper Christensen og Frank Hvam har også eksperimenteret med genren, da de lavede Syndsforladelse.com, hvor man for få kroner kunne købe tilgivelse for at have downloadet Klovn-filmen ulovligt.

Et lidt mere forfinet koncept finder man på de svenske sider Vaskarna og SMSVaska, hvor man kan demonstrere sin dekadence og donere penge til, at firmaerne hælder dyrt alkohol direkte i vasken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere