Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Så let kan RFID-kreditkort hackes

De nye kreditkort med indbygget RFID-chip kan nemt hackes med billigt udstyr.

Fremtidens lommetyv behøver ikke stikke hånden ned i din frakke og hive pungen ud. Faktisk er det slet ikke nødvendigt med fysisk kontakt længere for at stjæle dine penge. De nye kreditkort med indbygget RFID-radiochip kan udlæses med en simpel trådløs kortlæser - og herefter kan tyven uden besvær hæve penge fra din konto.

Det blev demonstreret under hacker-konferencen Shmoocon i denne uge i Washington. Her viste sikkerheds-eksperten Kristin Paget, hvor man kan hacke RFID-kort med billigt udstyr. Hun brugte en Vivotect RFID kortlæser til 50 dollar, et værktøj til at skrive data på kortets magnetstribe og den lille Square-boks til iPhone, som kan bruges til at tage imod kortbetalinger.

Forbes skriver om demonstrationen på konferencen. Paget hentede en frivillig op på scenen og brugte den trådløse kortlæser til at hente hans kortnummer og udløbsdato sammen med den engangskode, som RFID-kort bruger til at godkende betalinger. Herefter kunne hun skrive disse data på et blankt kort og bruge det til at overføre 15 dollar til sig selv med Square.

Den frivillige forsøgsperson havde aldrig taget sit kort op af lommen - hele tyveriet skete uden fysisk kontakt.

Nu er risikoen for kortmisbrug ikke ny. Hver gang du afleverer dit kort i en restaurant eller et andet sted er der risiko for, at kortoplysninger bliver skrevet ned og brugt til at handle på nettet. Men det nye er, at tyven slet ikke behøver have fat i det fysiske kort. Et RFID-kort sender sine data til enhver kortlæser - der er ikke indbygget mekanismer til autenficering.

Men den trecifrede sikkerhedskode på kortets bagside (CVV) overføres ikke. I stedet sendes en engangskode, som altså kun kan anvendes til én transaktion. Hvis man forsøger at anvende den samme kode flere gange bliver kortet spærret.

Randy Vanderhoof fra Smart Card Alliance siger da også til Forbes, at man ikke ser nogen trussel i de trådløse kortbetalinger; teknologien har allerede eksisteret i seks år, og man har ikke hørt om tilfælde af misbrug.

I USA er det blandt andet Visa og Mastercard, der tilbyder RFID-kort under betegnelser som payWave og PayPass.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere