TOPNYHED:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Send fortrolige mails som ingen kan snage i

Med den nye internettjeneste Burnnote kan du sende krypterede beskeder, som selvdestruerer, efter at de er blevet læst.

Har du tænkt over, hvor mange af de beskeder du sender over internettet, som i dag ligger lagret på andre folks computere?

Det kan være en fortrolig mail, der stadigvæk ligger nederst i en Gmail-indbakke eller en gammel Messenger-samtale, der er gemt som en logfil på en tidligere kollegas computer.

Men der er nu kommet en ny internetservice ved navn Burnnote, som du kan bruge, når du skal lave fortrolig kommunikation.

Som en samtale under fire øjne

Ifølge Burnnote selv er det meningen, at kommunikation via tjenesten skal være lige så fortrolig, som hvis du har en samtale med en person under fire øjne.

Beskederne på Burnnote er alle krypterede, og de bliver slettet med det samme, efter at de er blevet læst.

Umiddelbart lyder det som en perfekt løsning, hvis du vil bedrive lyssky forretninger i skjul for ordensmagten.

Men det kan også være en glimrende løsning for os almindelige lovlydige borgere, der har brug for at sende et password til en ven eller sidder på arbejdet og gerne vil kommunikere, uden at chefen eller it-afdelingen kan kigge os over skulderen.

Ingen copy/paste

Beskeden bliver vist sætning for sætning, så det er ikke muligt at tage et screenshot, der viser hele beskeden på én gang. Og du kan heller ikke kopiere fra beskeden, medmindre du helt specifikt giver tilladelse til det, når du skriver beskeden.

Når du sender beskeden til en anden person, kopierer du blot et link til beskeden ind i din mail eller en messenger-besked. Du kan også udstyre beskeden med et password, så du undgår, at den bliver opsnappet og læst af andre end den modtager, som den er tilsigtet. 

Linket kan kun åbnes én gang, og når du har åbnet det, vil beskeden kun være synlig i et tidsrum, som du selv fastsætter.

Herefter vil den blive slettet.

Læs også:
 

Sådan bliver din Gmail immun over for hacker-angreb  

Oh no - hackerne kigger med på dit webcam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.