Artikel top billede

Hjælp med at bygge alternativet til Google Maps på tirsdag

Den brugerskabte korttjeneste OpenStreetMaps vil være mere detaljeret end Google Maps.

Et globalt koordineret arrangement skal på tirsdag være med til at gøre OpenStreetMaps mere deltaljeret - og dermed styrke det brugerskabte korts muligheder for at konkurrere mod Google Maps og andre kommercielle tjenester.

Eventet har fået navnet "Night of the living maps" og vil også have en dansk udgave med frivillige, der finder sted i København, men man kan også deltage hjemmefra.

Mange danske bidragere til OpenStreetMap bor i større byområder. Derfor er målet med "Night of the living maps" at finde nye medlemmre i landområder og rette op på sorte pletter på kortene. Eventen kører fra solnedgang til solopgang.

DMI har for nyligt besluttet sig for at anvende OpenStreetMaps som alternativ til Google Maps. Det skete dog med en bemærkning om, at kvaliteten i OpenStreetMaps (OSM) ikke altid er lige så god som Googles alternativ. Et eksempel på det kan man se her.

Men der er faktisk flere områder, hvor det brugerskabte kort er mere brugbart end Googles.
Danske Søren Johannessen har flere eksempler på områder, hvor OSM rent faktisk allerede er mere detaljeret.

Hjælp de dansk landområder

OpenStreetMaps frivillige i Danmark har lavet "Landbygeneratoren", der skal være med til at forbedre kortene. Deltagere får tildelt en tilfældig dansk landsby, som man skal forbedre så meget som muligt inden for 1 til 2 timer.

Hjælpen henter man i luftofotos fra Microsoft Bing Maps og Fugro.

Der er cirka 530.000 frivillige i hele verden, der bidrager til OpenStreetMaps.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere