Artikel top billede

Hjælp med at bygge alternativet til Google Maps på tirsdag

Den brugerskabte korttjeneste OpenStreetMaps vil være mere detaljeret end Google Maps.

Et globalt koordineret arrangement skal på tirsdag være med til at gøre OpenStreetMaps mere deltaljeret - og dermed styrke det brugerskabte korts muligheder for at konkurrere mod Google Maps og andre kommercielle tjenester.

Eventet har fået navnet "Night of the living maps" og vil også have en dansk udgave med frivillige, der finder sted i København, men man kan også deltage hjemmefra.

Mange danske bidragere til OpenStreetMap bor i større byområder. Derfor er målet med "Night of the living maps" at finde nye medlemmre i landområder og rette op på sorte pletter på kortene. Eventen kører fra solnedgang til solopgang.

DMI har for nyligt besluttet sig for at anvende OpenStreetMaps som alternativ til Google Maps. Det skete dog med en bemærkning om, at kvaliteten i OpenStreetMaps (OSM) ikke altid er lige så god som Googles alternativ. Et eksempel på det kan man se her.

Men der er faktisk flere områder, hvor det brugerskabte kort er mere brugbart end Googles.
Danske Søren Johannessen har flere eksempler på områder, hvor OSM rent faktisk allerede er mere detaljeret.

Hjælp de dansk landområder

OpenStreetMaps frivillige i Danmark har lavet "Landbygeneratoren", der skal være med til at forbedre kortene. Deltagere får tildelt en tilfældig dansk landsby, som man skal forbedre så meget som muligt inden for 1 til 2 timer.

Hjælpen henter man i luftofotos fra Microsoft Bing Maps og Fugro.

Der er cirka 530.000 frivillige i hele verden, der bidrager til OpenStreetMaps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere