BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Dansk it-konsulent stævner tysk gigant i domænesag - nægter at lade sig kanøfle

Kampen om Ergoconsult.dk fortsætter på trods af klagenævnets afgørelse.

Det danske firma Ergo stævner et tysk firma, der ellers har vundet retten til firmaets domæne ved Klagenævnet for Domænenavne.

Det tyske forsikringsfirma, ERGO, vandt i januar retten til Ergoconsulting.dk ved Klagenævnet for Domænenavne. Domænet har ellers været registreret af det danske konsulentfirma Ergo siden 2010.

Men direktør Lars Leth føler sig kanøflet af den tyske forsikringsgigant og forstår ikke logikken bag klagenævnets beslutning.

"Jeg kan fortælle, at vi har stævnet tyske Ergo i Danmark for at få rettens ord for, at vi har ret til domænenavnet," siger direktøren.

Stævningen af det tyske firma har opsættende virkning på overdragelsen af domænet.

Ingen interne dokumenter

Klagenævnet for Domænenavne valgte at give retten til domænet til tyskerne, fordi firmaet har europæiske varemærkeregistreringer for "ERGO" og "ERGO consulting" i mange brancher - uden nødvendigvis at gøre brug af dem i alle tilfælde.

Det gælder for eksempel i det konkrete tilfælde, hvor tyskerne ikke er aktive inden for konsulentfirmaets område, it-rådgivning i virksomheder.

Med til historien hører, at det danske konsulentfirma har en ansøgning liggende hos den danske Patent- og Varemærkestyrelse om at registrere varemærket "Ergo" i firmaets specifikke branche. Her har det tyske firma gjort indsigelse, men sagen er ikke afgjort endnu.

"Vi finder det for eksempel højst mærkværdigt, at klagenævnet ikke fandt det relevant at afvente Patent- og Varemærkestyrelsens afgørelse om retten til varemærket - et spørgsmål som jo er centralt for retten til domænenavnet. Vi forstår heller ikke, at et firma, som ikke har en tilstedeværelse i Danmark og som ikke tilbyder ydelser der tilnærmelsesvis ligner vores, skulle have mere krav på et .dk domæne end os. Vi vil derfor have afgørelsen prøvet ved domstolene," siger direktør Lars Leth.

Derfor har han også søgt aktindsigt i klagenævnets interne dokumenter i sagen for at få indsigt i klagenævnets bevægggrunde og diskussion om at se bort fra den uafgjorte danske patentsag.
Men ifølge klagenævnets sekretariat findes der ingen dokumenter "vedrørende sagens faktiske omstændigheder, der er af væsentlig betydning for sagens afgørelse".

"Man kan jo undre sig over, at der åbenbart ikke findes beslutningsreferater, e-mails eller lignende," siger Lars Leth til ComON.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.