Artikel top billede

Dansk it-konsulent stævner tysk gigant i domænesag - nægter at lade sig kanøfle

Kampen om Ergoconsult.dk fortsætter på trods af klagenævnets afgørelse.

Det danske firma Ergo stævner et tysk firma, der ellers har vundet retten til firmaets domæne ved Klagenævnet for Domænenavne.

Det tyske forsikringsfirma, ERGO, vandt i januar retten til Ergoconsulting.dk ved Klagenævnet for Domænenavne. Domænet har ellers været registreret af det danske konsulentfirma Ergo siden 2010.

Men direktør Lars Leth føler sig kanøflet af den tyske forsikringsgigant og forstår ikke logikken bag klagenævnets beslutning.

"Jeg kan fortælle, at vi har stævnet tyske Ergo i Danmark for at få rettens ord for, at vi har ret til domænenavnet," siger direktøren.

Stævningen af det tyske firma har opsættende virkning på overdragelsen af domænet.

Ingen interne dokumenter

Klagenævnet for Domænenavne valgte at give retten til domænet til tyskerne, fordi firmaet har europæiske varemærkeregistreringer for "ERGO" og "ERGO consulting" i mange brancher - uden nødvendigvis at gøre brug af dem i alle tilfælde.

Det gælder for eksempel i det konkrete tilfælde, hvor tyskerne ikke er aktive inden for konsulentfirmaets område, it-rådgivning i virksomheder.

Med til historien hører, at det danske konsulentfirma har en ansøgning liggende hos den danske Patent- og Varemærkestyrelse om at registrere varemærket "Ergo" i firmaets specifikke branche. Her har det tyske firma gjort indsigelse, men sagen er ikke afgjort endnu.

"Vi finder det for eksempel højst mærkværdigt, at klagenævnet ikke fandt det relevant at afvente Patent- og Varemærkestyrelsens afgørelse om retten til varemærket - et spørgsmål som jo er centralt for retten til domænenavnet. Vi forstår heller ikke, at et firma, som ikke har en tilstedeværelse i Danmark og som ikke tilbyder ydelser der tilnærmelsesvis ligner vores, skulle have mere krav på et .dk domæne end os. Vi vil derfor have afgørelsen prøvet ved domstolene," siger direktør Lars Leth.

Derfor har han også søgt aktindsigt i klagenævnets interne dokumenter i sagen for at få indsigt i klagenævnets bevægggrunde og diskussion om at se bort fra den uafgjorte danske patentsag.
Men ifølge klagenævnets sekretariat findes der ingen dokumenter "vedrørende sagens faktiske omstændigheder, der er af væsentlig betydning for sagens afgørelse".

"Man kan jo undre sig over, at der åbenbart ikke findes beslutningsreferater, e-mails eller lignende," siger Lars Leth til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere