Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

ACTA-kommissær på taktisk tilbagetog: Pirattraktat på vej til EU-Domstolen

EU Kommissionen presset af massiv modstand mod antipirat-traktat.

"ACTA vil ikke ændre noget som helst i vores eksisterende love og regler. Alt, hvad du må i dag, må du også efter ACTA."

Sådan har beskeden lydt fra den ACTA-glade EU-Kommission og fra den lige så ACTA-glade danske handelsminister, Pia Olsen Dyhr, hver gang kritikere luftede deres bekymringer for konsekvenserne af den store traktat om begrænsning af piratkopiering.

Men nu viser det sig, at Kommissionen med handelskommissær Karel De Gucht i spidsen alligevel finder det nødvendigt, at få EU Domstolen til at vurdere, om ACTA kommer i karambolage med gældende EU-regler.

Takket være de mange demonstrationer og den udbredte modstand mod traktaten, vil man i Kommissionen overveje det skridt, at bede Domstolen om en vurdering. Det fremgår af et mødereferat fra et kabinetsmøde under handels-kommissæren, som rettigheds-organisationen EDRI har fået adgang til.

Målet med at få EU Domstolen til at tjekke ACTA er kun at kontrollere, om traktaten er i overensstemmelse med gældende lov, fremgår det af mødereferatet.

EDRI mener, at enhver bare nogenlunde positiv udlægning fra Domstolen vil blive brugt til at overbevise ACTA-modstandere om, at der ikke er nogen ko på isen.

Organisationen noterer sig dog, at man i EU Kommissionen er blevet tydeligt imponeret over den brede folkelige modstand mod ACTA. Ifølge mødereferatet er der som konsekvens af modstanden blevet brug for en tænkepause, hvor ACTA overvejes grundigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.