Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Med disse apps går dine møder aldrig over tid

Dine møder er sindssygt dyre. Se her, hvordan du finder ud af, hvor meget de koster virksomheden.

Det er tidligt om morgenen. 

Stolen er blød, lokalet er dunkelt og den monotone stemme, der kommer fra slipsedrengen oppe ved projektoren, gør, at alle i lokalet er blevet en lille smule døsige.

Ja, det er lige før, at man slet ikke har lyst til at rejse sig igen.  

Uret tæller - og det er dyrt

Men måske ville alle i lokalet være lidt mere opsatte på at få afsluttet mødet i en fart, hvis der på bordet lå et lille tikkende taxameter-lignende ur, der kunne fortælle, hvor mange penge der indtil videre er blevet brændt af på mødet.  

Sådan et ur kræver dog ikke nogen ny Georg Gearløs-opfindelse. Der findes allerede flere apps, der kan netop dette. 

Den ene er en gratis iPhone-app, der bærer navnet COMA. Ud over at navnet på app'en er yderst rammende for sindstilstanden hos mange mødedeltagere, så står COMA også for Cost of a Meeting App.  

I COMA-app'en kan du indtaste mødedeltagernes gennemsnitlige timeløn, samt hvor mange deltagere der er i mødet. Herefter vil app'en automatisk optælle, hvad prisen for mødet indtil videre har været.

Ud over COMA findes der også den lignende iPhone-app MeetingCalc, der har et mere smooth design, men har nøjagtig den samme funktion. MeetinCalc er dog ikke gratis ligesom COMA, men koster seks kroner i App Store.

Alternativet til folk uden iPhone

Den amerikanske hjemmeside Meet or Die tilbyder et lidt mere detaljeret overslag over, hvad et møde koster.

Her skal du ud over mødets længde også angive, hvilken industri du arbejder i, og hvilke faggrupper der er repræsenteret på mødet. Eksemplet tager dog udgangspunkt i det amerikanske arbejdsmarked, så du kan næppe regne med, at mødet vil koste helt det samme i Danmark.

Det er på ingen måder rocket science, som de tre nævnte værktøjer kan udrette. Men de kan være et glimrende pædagogisk værktøj, der kan minde dine kolleger og måske mest af alt din chef om, at møder ikke er nogen gratis fornøjelse.

Og især på chef-niveau bliver der holdt mange kostbare møder. Ifølge en ny undersøgelse fra Harvard Business School og London School of Economics bruger chefer op til en tredjedel af deres arbejdsuge på at holde møder.

Læs også:

Topdirektører: Sådan holder vi styr på vores tid

Hallo - vi gider ikke se dine dødssyge PowerPoints
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.