Artikel top billede

Alle kommuner skal have den samme hjemmeside

Sådan vil regeringen spare millioner.

En kommunal hjemmeside skal basalt set kunne det samme, uanset om kommunen ligger i Skagen eller Skanderborg. Derfor kan de danske kommuner jo lige så godt bruge det samme system.

Det er Socialdemokraternes bud på at spare en anseelig sum i kommunerne.

De 98 kommuner bør anvende et enslignende CMS, så der ikke parallelt bruges kræfter på at tilrette systemer over hele landet.

Partiets it-ordfører Trine Bramsen siger til Politiken, at det er direkte dobbeltarbejde, fordi kommunerne og borgerne har brug for de præcis samme ting over hele landet.

Ifølge ordførerens oplysninger koster den billigste CMS-løsning til kommunalt brug 600.000 at implementere, og da kommunerne cirka laver nye systemer eller retter til hvert fjerde år, så er der potentielt mange penge at hente.

Konkurrencen dør

Forslaget møder støtte hos De Radikale og SF. Kommunernes Landsforening er også positiv.

Enhedslisten er bange for, at kommunerne mister fleksibilitet, hvis de tvinges til bruge det samme system. Professor i digital forvaltning Kim Normann Andersen mener også, at det umiddelbare glansbillede kan skjule ulemper.

"Det vil gå ud over konkurrencen og innovationen. Og de fleste af den slags regnestykker ender alligevel ofte i, at vi æder besparelsen op med bureaukrati og kvalitetssikringsprocedurer," siger han til Politiken.

En fælles kommunal løsning til hjemmesider er en del af regeringens digitaliseringsstrategi. Mere digitalt kommunikation mellem det offentlige og borgerne kan ifølge Kommunernes Landsforening hente besparelser på op til 1,1 milliard kroner hjem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere