Artikel top billede

Dansk iværksætterfirma holder Skat i luften på årets travleste dag

Når du skal tjekke din årsopgørelse i dag forsøger skattefar sig for første gang nogensinde med en cloud-baseret kø-løsning. Iværksætterfirmaet Queue-IT står bag

I dag mandag er årets ubetinget travleste dag for Skats servere.

Det skyldes, at det er åbningsdagen for cirka 4,7 millioner årsopgørelse, som traditionelt volder skattefar problemer med at holde it'en i luften på grund af det usædvanligt store rykind fra nysgerrige danskere, der skal kigge efter, om de har fået et skattesmæk eller penge tilbage.  

For at være på forkant med det forventelige kapacitetspres har Skat i år dels udvidet sin lejede mainframekapacitet hos it-leverandøren CSC, dels lejet sig ind på et kø-system hos Queue-IT.

"Kø-systemet betyder, at hvis man ikke kommer ind i første omgang, så får man oplysninger om, hvad nummer man er i køen, hvornår man kan forvente at komme ind på sitet, og så får folk også et kø-nummer," forklarer kontorchef Søren Kjær Jensen fra Skat.

Han fortæller, at kø-systemet kun er lejet for marts, og forventer samtidig, at allerede torsdag vil danskerne ikke skulle stå i kø længere for at se deres årsopgørelse.

Hemmelig snigpremiere

I lighed med sidste år åbner Skat allerede for adgangen til dine personlige skattetal på et tidspunkt i weekenden for at tage toppen af efterspørgslen på mandag.

Men Søren Kjær Jensen kan i skrivende stund ikke sige præcis, hvornår årsopgørelserne er tilgængelige.

"I de sidste 14 dage har vi været i gang og er fortsat i gang med med oprettelseskørslerne af folks tal fra banker og fagforeninger og så videre. Så det er endnu for tidligt at sætte en præcis dag på åbningen," siger Søren Kjær Jensen om weekendens snigpremiere.

Han er dog ikke bleg for at garantere, at hvis man venter til den officielle åbning mandag morgen klokken 9, så vil mange danskere opleve kø i kortere eller længere tid.

Køen skal forberede Skat

Log-tallene fra det ny-lejede system fra Queue IT skal være med til at kvalificere evalueringen og trimme Skat til at undgå nedbrud og for lange ventetider til næste år.

"Før kunne vi bare se, at en masse forgæves login-forsøg. Nu får vi mere specificerede tal for ventetider og antal af personer," lyder det fra Søren Kjær Jensen.

Han forklarer, at hvis de nye tal fra mandag afslører, at folk venter i halve timer, kan det få konsekvenser for Skats fremtidige it-indkøb.





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere