Artikel top billede

Microsoft kræver licens for iPad-Windows

OnLive streamer Windows til tavlecomputere. Men firmaet mangler måske de nødvendige licenser.

Forleden kunne OnLive fortælle at man er klar til at streame Windows 7 til iPads og Android-tavlecomputere. Firmaet er kendt for sin cloud-baserede streaming-teknologi, hvor man kan afvikle selv de mest krævende spil på lette mobile enheder. Hele den datatunge proces kører på serverne hos OnLive, og det færdige billede bliver så streamet ud på enheden.

Men OnLive begrænser sig ikke til spil - med Desktop Plus kan man også få Windows-skrivebordet ud på mobile enheder.

Nu ser det ud til, at OnLive er løbet ind i problemer med Microsoft. Softwarefirmaet skriver om sagen i et blogindlæg, hvor man også direkte nævner Onlive's Desktop og Desktop Plus.

"Vi er aktivt involveret med OnLive og vi håber at finde en løsning, hvor de får de nødvendige licenser, og vi vil fortsætte indtil denne sag er løst," skriver Microsoft i bloggen.

Det var analysefirmaet Gartner, der henviste til mulige licensproblemer med de nye tjenester i sidste uge. Her advarer man om, at kunderne i sidste ende kan blive bedt om at betale ekstra licensafgifter.

OnLive giver blandt andet adgang til Word, Excel og Powerpoint gennem sin Desktop Plus app til iPad og Android. Det koster fem dollar om måneden at bruge Desktop Plus i USA. Men så skal man altså ikke betale yderligere licens for applikationerne.

Men Microsoft kræver, at slutbrugeren skal indgå en licensaftale med softwarefirmaet og altså betale for programmerne i en eller anden form. Hvis softwarefirmaet udvikler sin egen version af Office til tavlecomputere kan det blive svært at konkurrere med den billige Desktop Plus app.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere