Artikel top billede

Tasterytme skal erstatte kodeord

Slut med at huske besværlige kodeord. Nu skal brugeren genkendes på den unikke tasterytme eller musens bevægelser.

Der har været flere forsøg på at udvikle programmer som måler hvor hårdt og hvor hurtigt du taster. Nu har det berømte Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa) startet et projekt, hvor man vil udvikle software som er i stand til at identificere brugeren alene baseret på den måde man skriver på tastaturet.

Det er altså ikke længere nødvendigt at indtaste både brugernavn og adgangskode. Man behøver blot indtaste sit brugernavn, og programmet kan så analysere tasterytmen for at se, om det faktiske er den rigtige bruger der sidder ved computeren.

"Mennesker er ikke bygget til at forstå tilfældige rækkefølger af tegn," siger Darpa-forskeren Richard Guidorizzi til New York Times.

Formålet med Darpa er at udvikle teknologi til militær brug, men mange af opfindelserne finder også vej til den civile verden - herunder en lille ting kaldet internet.

"Jeg forestiller mig en verden, hvor du sætter dig ned ved din konsol, identificerer dig selv og starter med at arbejde, og autenficeringen sker helt usynligt i baggrunden, mens du fortsætter med at arbejde uden afbrydelse," siger Guidorizzi.

Forskningen viser at en computerbruger i gennemsnit holder en taste nede i 100 millisekunder. Det er næppe muligt at snyde ved f.eks. at efterligne en person der kun holder tasten nede i 90 millisekunder. Selv et frivilligt blink med øjet tager 275 millisekunder.

Det ser dog ud til, at den følelsesmæssige tilstand har en effekt på skriverytmen - men her forsøger forskerne at finde en grundrytme, som altid er ens.

Forskere hos Pace University mener at kunne identificere testpersoner med en nøjagtighed på 99,5 pct. baseret på deres tastetryk. De har også udviklet et andet system, hvor brugeren skal placere dummy-filer på computeren. Hvis disse filer bliver åbnet, kan man så regne med, at det må være en anden bruger der sidder ved computeren.

På Carnegie Mellon universitetet forsøger man at bruge musebevægelser til at identificere brugeren. Det ser nemlig ud til, at hver af os har en helt unik måde at trække musemarkøren hen over skærmen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.