Artikel top billede

Nu testes 4G over skyerne

Snart skal 4G-teknologien LTE bruges til at levere internet-adgang på fly.

I Tyskland er teleselskabet Deutsche Telekom, Alcatel-Lucent og Airbus gået sammen om at teste LTE-forbindelser til fly. Flere flyselskaber tilbyder allerede internet-adgang over skyerne. Men det er typisk baseret på satellit-forbindelser. Med den nye 4G-teknologi er der en direkte forbindelse mellem flyet og LTE-stationer på landjorden.

For de flyrejsende er der ingen forskel - de bruger fortsat et normalt trådløst netværk for at koble sig op.

I de første tests har man udstyret et Airbus A320 med en LTE-modtageenhed, som så kommunikerer med stationerne på jorden. De er installeret med 100 kilometers afstand og koblet til et LTE-testcenter i Stuttgart. Hver dækker en radius på 106 kilometer. Deutsche Telekom vurderer at det vil kræve 600 stationer hvis hele Europa skal dækkes.

Alcatel-Lucent har brugt frekvenser i 2,6 GHz-båndet i sine tests og hastigheden skulle ligge på 30 Mbit/s downstream og 17 Mbit/s upstream.

Partnerne i projektet mener at LTE-teknologien kan udgøre et billigere alternativ til de sædvanlige satellit-forbindelser. Men det fungerer selvfølgelig ikke over havet eller andre steder, hvor der ikke er anbragt LTE-stationer - så på langdistance-flyvninger har man fortsat brug for satellit-teknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere