Anonymous-medlemmer er de største tyveknægte

Hacktivister stjæler langt mere information end cyberkriminelle.

Den typiske datatyv går på rov for at stjæle penge. Men i 2011 var der en overvægt af politisk motiverede dataindbrud.

Det konkluderer Verizon i sin årlige sikkerhedsrapport.

Verizon har kigget på de alvorligste datatyverier. Firmaet mener, at såkaldte hacktivister med politiske bevæggrunde, frem for cyberkriminelle med en økonomisk motivation, stod for de største mængder stjålne data. 58 procent af den data, der blev stjålet sidste år, skete med politisk bagtanker.

Anonymous, Lulzsec og Antisec opnåede sidste år meget omtale for deres vellykkede DDOS-angreb og tyveri af data fra private firmaer og regeringskontorer.

Deres angreb er ikke så hyppige som almindelige datakriminelles, men de har ofte held til at slippe afsted med større mængder tyvegods.

Det er svært at bekæmpe

Verdens it-sikkerhedsfirmaer har i de seneste år prædiket, at dataindbrud ikke længere er et spørgsmål om drillerier eller om at en hacker skal bevise sit værd. Nutidens datakriminelle har en økonomisk dagsorden.

Men det tyder altså på, at der stadig er mange dataindbrud, som udelukkende er sat i værk for at opnå presseomtale eller sætte ofrene i et dårligt lys.

Og det gør indbrudene svære at bekæmpe, fordi de kriminelle ikke nødvendigvis følger samme taktik som almindelige datakriminelle, der for eksempel blot er interesseret i at indsamle så store mængder oplysninger om kreditkort, som de kan komme af sted med.

Ifølge Wade Baker, ansvarlig for research hos Verizon, betyder truslen fra hacktivister ikke, at virksomheder skal stoppe med at bekymre sig om og forebygge angreb fra almindelige datakriminelle, der med uformindsket kraft dagligt forsøger at udnytte kendte huller og sikkerhedsbrister.

Rapporten fra Verizon har fokuseret på 855 datatyveri sidste år. Læs hele rapporten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere