Anonymous-medlemmer er de største tyveknægte

Hacktivister stjæler langt mere information end cyberkriminelle.

Den typiske datatyv går på rov for at stjæle penge. Men i 2011 var der en overvægt af politisk motiverede dataindbrud.

Det konkluderer Verizon i sin årlige sikkerhedsrapport.

Verizon har kigget på de alvorligste datatyverier. Firmaet mener, at såkaldte hacktivister med politiske bevæggrunde, frem for cyberkriminelle med en økonomisk motivation, stod for de største mængder stjålne data. 58 procent af den data, der blev stjålet sidste år, skete med politisk bagtanker.

Anonymous, Lulzsec og Antisec opnåede sidste år meget omtale for deres vellykkede DDOS-angreb og tyveri af data fra private firmaer og regeringskontorer.

Deres angreb er ikke så hyppige som almindelige datakriminelles, men de har ofte held til at slippe afsted med større mængder tyvegods.

Det er svært at bekæmpe

Verdens it-sikkerhedsfirmaer har i de seneste år prædiket, at dataindbrud ikke længere er et spørgsmål om drillerier eller om at en hacker skal bevise sit værd. Nutidens datakriminelle har en økonomisk dagsorden.

Men det tyder altså på, at der stadig er mange dataindbrud, som udelukkende er sat i værk for at opnå presseomtale eller sætte ofrene i et dårligt lys.

Og det gør indbrudene svære at bekæmpe, fordi de kriminelle ikke nødvendigvis følger samme taktik som almindelige datakriminelle, der for eksempel blot er interesseret i at indsamle så store mængder oplysninger om kreditkort, som de kan komme af sted med.

Ifølge Wade Baker, ansvarlig for research hos Verizon, betyder truslen fra hacktivister ikke, at virksomheder skal stoppe med at bekymre sig om og forebygge angreb fra almindelige datakriminelle, der med uformindsket kraft dagligt forsøger at udnytte kendte huller og sikkerhedsbrister.

Rapporten fra Verizon har fokuseret på 855 datatyveri sidste år. Læs hele rapporten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.