Artikel top billede

Både Microsoft og Google vil gøre nettet hurtigere

Nu skal der sættes turbo på nettet - men hvordan?

Microsoft har en plan for at gøre nettet hurtigere. Det skal ske ved at forbedre en af nettets grundpiller - den såkaldte HyperText Transfer Protocol (HTTP) - med en ny teknologi kaldet HTTP Speed + Mobility. Men Microsoft er ikke alene. Google har også foreslået en teknologi kaldet SPDY og den har allerede fået støtte hos organisation IETF, hvor man skal mødes i den kommende uge for at diskutere HTTP 2.0 og andre nye standarder.

Selv Microsoft indrømmer at SPDY er et fornuftigt forslag - men der skal mere til. Det er ikke nok at gøre browserne hurtigere - det samme skal ske med apps.

"En forbedring af HTTP skal også gøre den mobile oplevelse bedre. For eksempel ønsker folk at deres mobile enheder skal have en længere batteri-levetid. HTTP 2.0 kan hjælpe med at nedsætte strømforbruget til netværksadgang," skriver Microsoft.

Nu har både Microsoft og Google selvfølgelig gode kort på hånden med deres søgemaskiner og browsere. Google har da også allerede indbygget SPDY i sine online-tjenester og Chrome-browseren, og både Firefox og Twitter støtter teknologien.

Det generelle mål er at gøre det hurtigere at hente websider og andet indhold på nettet. Den gamle HTTP protokol indeholder en række historiske begrænsninger, som skal fjernes med en kommende standard. Men det understreges samtidig, at det er nødvendigt at sikre fuld bagudkompatibilitet med alle de enheder og programmer, som bruger den eksisterende protokol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere