Artikel top billede

Her er de fedeste foto-apps til iPad

Photoshop Touch, iPhoto eller Snapseed. Vi har kigget nærmere på de tre bedste fotoredigerings-apps til din iPad.

Den nye iPads knivskarpe og flotte skærm er som skabt til alle kreative sjæle, der elsker grafisk arbejde og fotoredigering.

Derfor er det næppe noget tilfælde, at Apple ved iPad-præsentationen også annoncerede lanceringen af en iPad-version af det populære fotoprogram iPhoto. 

Men iPhoto er langt fra det eneste fotoredigeringsprogram til iPad.

Vi har taget et kig på de tre bedste foto-apps til Apples iPad: iPhoto, Photoshop Touch og Snapseed.

Photoshop Touch

Adobes Photoshop er kendt for at være et dyrt og avanceret fotoredigerings værktøj med en kæmpe fanskare blandt fotografer og grafikere. 

Derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at den nye tablet-version af Photoshop også er både den dyreste og mest avancerede af de tre apps, som vi har leget med i forbindelse med denne artikel. 

Photoshop Touch skiller sig især ud, fordi den giver mulighed for at arbejde med flere forskellige billed-lag.

Det er en velkendt funktion fra pc-udgaven af Photoshop. Men det er ikke den eneste af de avancerede Photoshop-værktøjer, der er flyttet med over i iPad-versionen. Med Photoshop Touch kan du også bruge Photoshops kloningsværktøj og udklipnings-værktøjer. 

Begrænsninger på iPad

Den væsentligste forskel er dog, at værktøjerne i Photoshop Touch er designet til specifikt at kunne bruges med touch, ligesom du naturligvis ikke får adgang til helt den samme brede palette af funktioner som i den fulde pc-udgave.

IPad'en er ganske enkelt ikke kraftig nok til at kunne afvikle en fuld version af Photoshop.

Den krævende bruger vil sikkert også føle sig begrænset af, at du i Photoshop ikke kan redigere billeder, der er større end 1600 x 1600 pixels. 

Til gengæld kan du glæde dig over, at Photoshop Touch med et prisskilt på 59 kroner er betydeligt billigere end pc-udgaven, der koster flere tusinde kroner. 

Vi anbefaler Photoshop Touch til: Dig der i forvejen er fortrolig med Photoshops mange værktøjer og funktioner.

Har du ikke tidligere stiftet bekendtskab med Photoshop, kan de mange funktioner og værktøjer virke en smule forvirrende, og det vil sandsynligvis kræve en indlæringsperiode. Derfor vil iPhoto eller Snapseed sikkert være et bedre valg.

Photoshop Touch findes både til iPad og Android-tablets.

iPhoto

Hvor Photoshop er et mere hardcore fotoredigeringsprogram, har iPhoto ud over de basale fotoredigerings-funktioner også fokus på at organisere dine billeder. 

Du kan naturligvis organisere dine billeder i traditionelle album, men iPhoto rummer også mulighed for, at du kan inddele dem efter begivenheder eller gemme dem i iPhotos dagbogs-funktion. 

Med iPhotos dagbog kan du ikke blot skrive tekster og sætte billeder i dagbogen. Du kan også tilføje vejrudsigten fra den pågældende dag og bruge billedernes geotags til at hæfte et kort på dagbogsopslaget. 

Er du vild med de mere lirede og poppede funktioner, kan du også lave et lysbilled-show, der bliver akkompagneret af dit eget soundtrack. Og det behøver ikke blot være til hyggebilleder fra din seneste ferietur. Det kan også bruges som et supplement til en PowerPoint-præsentation.

Foto-redigering

Før du smider dine billeder i i et slideshow, skal du dog naturligvis også sikre dig, at billederne ser ordentlige ud. 

Her er det med iPhoto ret simpelt at retouchere billeder, så du kan fjerne uren hud eller gøre billederne lysere og mere kontrastfyldte. Desuden kan du tilføje forskellige filtre, der eksempelvis kan give billederne et retro-præg, som du kender det fra Instagram og lignende apps. 

Har du brug for at eksportere billederne, kan du trådløst dele dine redigerede billeder med andre iOS-enheder, der bruger iPhoto.

Det eneste krav er, at iPhoto-app'en er åben og koblet på samme trådløse netværk. Du kan naturligvisere også eksportere billederne til Flickr, dele dem på Facebook eller Twiitter eller blot sende dem via mail. 

iPhoto koster 30 kroner i Apples App Store, og app'en virker både på iPhone og iPad.

Vi anbefaler iPhoto til: Dig der har brug for en app, hvor du hurtigt og simpelt kan forskønne dine billeder, men samtidig også har brug for en app, der kan organisere dine billeder.

Snapseed

Sidste år blev Snapseed kåret som årets bedste iPad-app af Apple

Og det er ikke uden grund.

Programmet udmærker sig ved at udnytte iPad'ens store flotte touchskærm til at gøre avanceret fotoredigering simpel og let anvendelig.

Ganske vist kan du ikke klippe og klone som du kan med Photoshop Touch, men til gengæld kan selv middelmådige billeder blive superflotte efter at have været en tur gennem Snapseeds.

Når du åbner Snapseed, får du muligheden for at vælge mellem en række forskellige funktioner. Lige fra de helt simple funktioner, hvor du kan rotere og beskære dit billede, til de mere avancerede funktioner, hvor du kan tune kontrasten, farvemætningen og mange indstillinger.

Rediger med ved at swipe

Du skifter mellem de forskellige indstillinger ved at swipe op- og nedad på touchskærmen, mens du justerer effekterne ved at swipe til højre og venstre.

På denne måde kan du i løbet af få sekunder forvandle et billede af en lettere mat solnedgang til et mindre ildhav.

En af de Snapseeds fedeste funktioner er, at du ikke behøver at ændre indstillinger på hele billedet, men i stedet kan bruge den såkaldte selective adjust-funktion, hvor du nøjes med at justere på en udvalgt del af billedet.

Herudover har Snapseed i lighed med de to andre programmer også en række forskellige forprogrammerede filtre, der gør det lynhurtigt at tilføje lirede effekter på dine billeder.

Vi anbefaler Snapseed til: Dig der gerne vil gøre dine mobile snap-shots flotte og lækre, men ikke vil bruge tid på tunge og avancerede foto-programmer. 

Snapseed koster 30 kroner i Apples App Store, og app'en virker både til iPhone og iPad. Herudover findes Snapseed også i en version til Mac. Her koster programmet dog 119 kroner.

Læs også:
 

Her kan du downloade den nye udgave af Photoshop

Sådan kan din virksomhed blive hip med Instagram  

Photoshop er møgdyrt - her er det billige alternativ




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere