Artikel top billede

Her er de fedeste foto-apps til iPad

Photoshop Touch, iPhoto eller Snapseed. Vi har kigget nærmere på de tre bedste fotoredigerings-apps til din iPad.

Den nye iPads knivskarpe og flotte skærm er som skabt til alle kreative sjæle, der elsker grafisk arbejde og fotoredigering.

Derfor er det næppe noget tilfælde, at Apple ved iPad-præsentationen også annoncerede lanceringen af en iPad-version af det populære fotoprogram iPhoto. 

Men iPhoto er langt fra det eneste fotoredigeringsprogram til iPad.

Vi har taget et kig på de tre bedste foto-apps til Apples iPad: iPhoto, Photoshop Touch og Snapseed.

Photoshop Touch

Adobes Photoshop er kendt for at være et dyrt og avanceret fotoredigerings værktøj med en kæmpe fanskare blandt fotografer og grafikere. 

Derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at den nye tablet-version af Photoshop også er både den dyreste og mest avancerede af de tre apps, som vi har leget med i forbindelse med denne artikel. 

Photoshop Touch skiller sig især ud, fordi den giver mulighed for at arbejde med flere forskellige billed-lag.

Det er en velkendt funktion fra pc-udgaven af Photoshop. Men det er ikke den eneste af de avancerede Photoshop-værktøjer, der er flyttet med over i iPad-versionen. Med Photoshop Touch kan du også bruge Photoshops kloningsværktøj og udklipnings-værktøjer. 

Begrænsninger på iPad

Den væsentligste forskel er dog, at værktøjerne i Photoshop Touch er designet til specifikt at kunne bruges med touch, ligesom du naturligvis ikke får adgang til helt den samme brede palette af funktioner som i den fulde pc-udgave.

IPad'en er ganske enkelt ikke kraftig nok til at kunne afvikle en fuld version af Photoshop.

Den krævende bruger vil sikkert også føle sig begrænset af, at du i Photoshop ikke kan redigere billeder, der er større end 1600 x 1600 pixels. 

Til gengæld kan du glæde dig over, at Photoshop Touch med et prisskilt på 59 kroner er betydeligt billigere end pc-udgaven, der koster flere tusinde kroner. 

Vi anbefaler Photoshop Touch til: Dig der i forvejen er fortrolig med Photoshops mange værktøjer og funktioner.

Har du ikke tidligere stiftet bekendtskab med Photoshop, kan de mange funktioner og værktøjer virke en smule forvirrende, og det vil sandsynligvis kræve en indlæringsperiode. Derfor vil iPhoto eller Snapseed sikkert være et bedre valg.

Photoshop Touch findes både til iPad og Android-tablets.

iPhoto

Hvor Photoshop er et mere hardcore fotoredigeringsprogram, har iPhoto ud over de basale fotoredigerings-funktioner også fokus på at organisere dine billeder. 

Du kan naturligvis organisere dine billeder i traditionelle album, men iPhoto rummer også mulighed for, at du kan inddele dem efter begivenheder eller gemme dem i iPhotos dagbogs-funktion. 

Med iPhotos dagbog kan du ikke blot skrive tekster og sætte billeder i dagbogen. Du kan også tilføje vejrudsigten fra den pågældende dag og bruge billedernes geotags til at hæfte et kort på dagbogsopslaget. 

Er du vild med de mere lirede og poppede funktioner, kan du også lave et lysbilled-show, der bliver akkompagneret af dit eget soundtrack. Og det behøver ikke blot være til hyggebilleder fra din seneste ferietur. Det kan også bruges som et supplement til en PowerPoint-præsentation.

Foto-redigering

Før du smider dine billeder i i et slideshow, skal du dog naturligvis også sikre dig, at billederne ser ordentlige ud. 

Her er det med iPhoto ret simpelt at retouchere billeder, så du kan fjerne uren hud eller gøre billederne lysere og mere kontrastfyldte. Desuden kan du tilføje forskellige filtre, der eksempelvis kan give billederne et retro-præg, som du kender det fra Instagram og lignende apps. 

Har du brug for at eksportere billederne, kan du trådløst dele dine redigerede billeder med andre iOS-enheder, der bruger iPhoto.

Det eneste krav er, at iPhoto-app'en er åben og koblet på samme trådløse netværk. Du kan naturligvisere også eksportere billederne til Flickr, dele dem på Facebook eller Twiitter eller blot sende dem via mail. 

iPhoto koster 30 kroner i Apples App Store, og app'en virker både på iPhone og iPad.

Vi anbefaler iPhoto til: Dig der har brug for en app, hvor du hurtigt og simpelt kan forskønne dine billeder, men samtidig også har brug for en app, der kan organisere dine billeder.

Snapseed

Sidste år blev Snapseed kåret som årets bedste iPad-app af Apple

Og det er ikke uden grund.

Programmet udmærker sig ved at udnytte iPad'ens store flotte touchskærm til at gøre avanceret fotoredigering simpel og let anvendelig.

Ganske vist kan du ikke klippe og klone som du kan med Photoshop Touch, men til gengæld kan selv middelmådige billeder blive superflotte efter at have været en tur gennem Snapseeds.

Når du åbner Snapseed, får du muligheden for at vælge mellem en række forskellige funktioner. Lige fra de helt simple funktioner, hvor du kan rotere og beskære dit billede, til de mere avancerede funktioner, hvor du kan tune kontrasten, farvemætningen og mange indstillinger.

Rediger med ved at swipe

Du skifter mellem de forskellige indstillinger ved at swipe op- og nedad på touchskærmen, mens du justerer effekterne ved at swipe til højre og venstre.

På denne måde kan du i løbet af få sekunder forvandle et billede af en lettere mat solnedgang til et mindre ildhav.

En af de Snapseeds fedeste funktioner er, at du ikke behøver at ændre indstillinger på hele billedet, men i stedet kan bruge den såkaldte selective adjust-funktion, hvor du nøjes med at justere på en udvalgt del af billedet.

Herudover har Snapseed i lighed med de to andre programmer også en række forskellige forprogrammerede filtre, der gør det lynhurtigt at tilføje lirede effekter på dine billeder.

Vi anbefaler Snapseed til: Dig der gerne vil gøre dine mobile snap-shots flotte og lækre, men ikke vil bruge tid på tunge og avancerede foto-programmer. 

Snapseed koster 30 kroner i Apples App Store, og app'en virker både til iPhone og iPad. Herudover findes Snapseed også i en version til Mac. Her koster programmet dog 119 kroner.

Læs også:
 

Her kan du downloade den nye udgave af Photoshop

Sådan kan din virksomhed blive hip med Instagram  

Photoshop er møgdyrt - her er det billige alternativ
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.