Artikel top billede

Insulin-pumper og pacemakere kan hackes

Mange medicinske implantater er sårbare over hacker-angreb.

En insulimpumpe, der pludselig tømmer hele sit indhold på én gang. En pacemaker, der slukker sig selv. Det er nogle af skrækeksemplerne, som bliver fremhævet i en BBC-artikel om hacker-angreb på medicinske implantater.

Sikkerhedsforskeren Jack Barnaby fra McAfee har opdaget at det er nemt meget at bryde ind i de trådløse forbindelser til implanterede medicinske enheder. I løbet af to uger fandt han ud af, hvordan man kan styre insulinpumper.

"Vi kan styre enhver pumpe inden for en radius på 100 meter. Vi kan få pumpen til at afgive hele sit indhold på 300 insulinenheder og vi kan gøre det uden at bruge et ID-nummer," fortæller han til BBC.

En høj dosering af insulin kan i værste fald udløse et koma hos den person, der bærer rundt på pumpen.

En anden forsker, professor Kevin Fu fra University of Massachusetts Amherst, har opdaget at man kan overtage signalet der styrer en implanterbar defibrillator, som er en avanceret pacemaker.

Den kan tændes og slukkes med et specifikt radiosignal - og det er let at opfange dette signal og manipulere det.

Den begrænsede batteri-levetid i disse enheder betyder, at det ikke er muligt at bruge kryptering eller andre metoder til at beskytte signalet. 

Men det betyder samtidig, at bæreren er sårbar overfor angreb. Problemet bliver kun værre.

"Fremtidens enheder er meget mere opkoblede, de er tættere forbundet med internettet og de gør meget mere brug af trådløs teknologi," siger professor Fu til BBC.

Indtil videre er der ingen meldinger om, at medicinske implantater er blevet hacket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.