Artikel top billede

Insulin-pumper og pacemakere kan hackes

Mange medicinske implantater er sårbare over hacker-angreb.

En insulimpumpe, der pludselig tømmer hele sit indhold på én gang. En pacemaker, der slukker sig selv. Det er nogle af skrækeksemplerne, som bliver fremhævet i en BBC-artikel om hacker-angreb på medicinske implantater.

Sikkerhedsforskeren Jack Barnaby fra McAfee har opdaget at det er nemt meget at bryde ind i de trådløse forbindelser til implanterede medicinske enheder. I løbet af to uger fandt han ud af, hvordan man kan styre insulinpumper.

"Vi kan styre enhver pumpe inden for en radius på 100 meter. Vi kan få pumpen til at afgive hele sit indhold på 300 insulinenheder og vi kan gøre det uden at bruge et ID-nummer," fortæller han til BBC.

En høj dosering af insulin kan i værste fald udløse et koma hos den person, der bærer rundt på pumpen.

En anden forsker, professor Kevin Fu fra University of Massachusetts Amherst, har opdaget at man kan overtage signalet der styrer en implanterbar defibrillator, som er en avanceret pacemaker.

Den kan tændes og slukkes med et specifikt radiosignal - og det er let at opfange dette signal og manipulere det.

Den begrænsede batteri-levetid i disse enheder betyder, at det ikke er muligt at bruge kryptering eller andre metoder til at beskytte signalet. 

Men det betyder samtidig, at bæreren er sårbar overfor angreb. Problemet bliver kun værre.

"Fremtidens enheder er meget mere opkoblede, de er tættere forbundet med internettet og de gør meget mere brug af trådløs teknologi," siger professor Fu til BBC.

Indtil videre er der ingen meldinger om, at medicinske implantater er blevet hacket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere