Artikel top billede

Hackede Twitter-konti spreder spam-links

Spam kommer ikke længere kun som e-mail. Mange spammere bruger hackede Twitter- og Facebook-konti til at sprede uønsket reklame.

Igennem årene har vi kæmpet med spam i vores indbakker. Vi har installeret spamfiltre og forsøgt at blokere syndfloden af uønskede reklamemails. En stor del af verdens e-mails er stadig spam - men de når aldrig frem til modtageren. De lander i et spamfilter.

Derfor bruger spammerne i stigende grad sociale netværk som Twitter og Facebook til at sprede deres reklamebudskaber.

Siden i går morges har et stort antal hackede Twitter-konti spyttet over 50.000 spam-links ud i Twitter-universet. De mange spam-tweets er lette at genkende, men det høje antal af hackede konti vækker alligevel opsigt.

Det startede klokken 08:49 i går morges, hvor 1.600 konti begyndte at sprede mistænkelige links efterfulgt af tekst i stil med "proven anti-virus" eller "excellent anti-virus".

I begyndelsen linkede de hackede kontoer til spam-sider med reklamer for blandt andet Viagra - et ret typisk emne for spam. Nu ser det dog ud til, at de mange links sender ofret videre til skadelig kode.

Heldigvis er denne slags masse-spamangreb typisk lette at genkende.

"Det er typisk, at en hacket konto - om det så er Facebook, Hotmail eller Twitter - bruges til at masse-spamme. Heldigvis er det ofte let at se på indholdet, at det ikke er sendt fra kontoens ejermand," siger Minna Vadsager, der er landechef hos Eurosecure, der er it-sikkerhedsfirmaet ESET's nordiske distributør.

De nyeste tal fra firmaet viser, at antallet af hackede brugere er oppe på 2.074, og at de sammenlagt har produceret 50.767 tweets med spam-links. Tallet er stadigt stigende.

"Selv om et par spam-links ikke virker så farligt, så bør det minde os om at passe godt på vores kodeord - også til de sociale medier. Det gælder også "almindelige" mennesker, der måske ikke har flere tusinde kontakter i netværket. Vores konti er en del af vores privatliv, og gennem dem har vi adgang til mange mennesker," siger Minna Vadsager.

På Facebook kommer den store risiko især fra tredjeparts-applikationer. Det danske sikkerhedsfirma CSIS advarer i øjeblikket mod en applikation kaldet "Viddy - Life in the Moment", som høster en række af brugerens private oplysninger. Denne applikation spredes i øjeblikket med stor hast blandt danske og udenlandske Facebook brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere