Artikel top billede

Hackede Twitter-konti spreder spam-links

Spam kommer ikke længere kun som e-mail. Mange spammere bruger hackede Twitter- og Facebook-konti til at sprede uønsket reklame.

Igennem årene har vi kæmpet med spam i vores indbakker. Vi har installeret spamfiltre og forsøgt at blokere syndfloden af uønskede reklamemails. En stor del af verdens e-mails er stadig spam - men de når aldrig frem til modtageren. De lander i et spamfilter.

Derfor bruger spammerne i stigende grad sociale netværk som Twitter og Facebook til at sprede deres reklamebudskaber.

Siden i går morges har et stort antal hackede Twitter-konti spyttet over 50.000 spam-links ud i Twitter-universet. De mange spam-tweets er lette at genkende, men det høje antal af hackede konti vækker alligevel opsigt.

Det startede klokken 08:49 i går morges, hvor 1.600 konti begyndte at sprede mistænkelige links efterfulgt af tekst i stil med "proven anti-virus" eller "excellent anti-virus".

I begyndelsen linkede de hackede kontoer til spam-sider med reklamer for blandt andet Viagra - et ret typisk emne for spam. Nu ser det dog ud til, at de mange links sender ofret videre til skadelig kode.

Heldigvis er denne slags masse-spamangreb typisk lette at genkende.

"Det er typisk, at en hacket konto - om det så er Facebook, Hotmail eller Twitter - bruges til at masse-spamme. Heldigvis er det ofte let at se på indholdet, at det ikke er sendt fra kontoens ejermand," siger Minna Vadsager, der er landechef hos Eurosecure, der er it-sikkerhedsfirmaet ESET's nordiske distributør.

De nyeste tal fra firmaet viser, at antallet af hackede brugere er oppe på 2.074, og at de sammenlagt har produceret 50.767 tweets med spam-links. Tallet er stadigt stigende.

"Selv om et par spam-links ikke virker så farligt, så bør det minde os om at passe godt på vores kodeord - også til de sociale medier. Det gælder også "almindelige" mennesker, der måske ikke har flere tusinde kontakter i netværket. Vores konti er en del af vores privatliv, og gennem dem har vi adgang til mange mennesker," siger Minna Vadsager.

På Facebook kommer den store risiko især fra tredjeparts-applikationer. Det danske sikkerhedsfirma CSIS advarer i øjeblikket mod en applikation kaldet "Viddy - Life in the Moment", som høster en række af brugerens private oplysninger. Denne applikation spredes i øjeblikket med stor hast blandt danske og udenlandske Facebook brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere