Artikel top billede

Foto fra Fotopedia af Joi Ito.

Tjen din månedsløn med piraternes betalingstjeneste

Mikrobetalingstjensten Flattr viser sit potentiale.

Tyske Tim Pritlove tager hverken betaling for sit arbejde eller lægger reklamer på sine hjemmesider. Alligevel har tyskeren en stabil indtægt på nettet.

Faktisk tjener han i øjeblikket 18.500 kroner om måned efter skat.

Den produktive podcaster bruger den svenske betalingstjeneste Flattr og er et af de første eksempler på, at tjenesten kan blive en relevant betalingsform på nettet.

Flattr blev sat i søen af Pirate Bay-stifter Peter Sunde i 2010. Et ambitiøst projekt med den grundtanke, at skabere - uden fordyrende mellemled - bliver betalt for deres arbejder uanset om det er musik, programmering, film, grafisk arbejde og så videre.

Flattr er en sammentrækning af ordene flatter (smiger) og flatrate.

Tjenesten fungerer ved, at brugerne betaler et fast beløb til Flattr om måneden. Når de møder indhold på nettet, der er tilmeldt Flattr, kan de flattr det, og deres månedlig indbetaling bliver så fordelt mellem alle de personer, som de i løbet af måneden har tildelt et klik med musen. Har de indbetalt 30 kroner om måneden og kun fundet en hjemmeside i løbet af måneden, der var et museklik værdig, får den hjemmeside alle 30 kroner. Har brugeren klikket på 30 forskellige sider, får de respektive sider 1 krone hver.

Indtægten var hjemme på et år

Den opbygning kan betyde en meget uregelmæssig indtægt, for dem der modtager pengene, men i Tim Pritloves tilfælde har det betydet en indtægt, der kan matche en ikke helt ringe fast månedsløn, så han nu kan koncentrere sig om sine podcasts.

Efter et år nåede han en månedsløn efter skat på 14.000 kroner. Nu er han oppe på 18.500 kroner efter skat.

"Jeg synes ikke, at man skal være bange for at prøve Flattr. Der kan sikkert være nogle måneder, hvor man kun får nogle få euro ind på kontoen. En typisk Flattr-bruger giver langt mindre end, hvad man typisk kan forvente at få i en direkte donation. Men Flattrs kraft ligger masserne. Det er, hvad crowdfunding handler om," skriver Tim Pritlove på sin blog.

"I de sidste tre år har jeg været i stand til at fokusere 100 procent på at lave mine tre ugentlige podcasts. Det havde ikke været muligt uden Flattr."

Læs hele hans beretning om sine to år med Flattr (Engelsk Google Translate-oversættelse).

Flattr er pt. især stor i hjemlandet Sverige, og desuden i Tjekkiet og Tyskland.

Der har været flere forsøg på at lave mikrobetalinger. Via Paypal kan man give valgfrie donationer til blogs og hjemmesider.  Flere medier har eksperimenteret med at kræve mikrobeløb for artikler. Danske Micropayment, der blev stiftet af tele-millionær Frank Rasmussen, er i dag lukket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere