Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Europæisk GPS-konkurrent rykker tættere på

Til september starter de næste to Galileo-testsatellitter. Men det europæiske GPS-alternativ er først klar i 2014.

Efter mange års forsinkelser og budget-overskridelser blev de første to operationelle satellitter til Galileo-systemet sendt op i oktober sidste år. Nu fortæller EU-Kommissionen i en meddelelse, at de næste to satellitter skal sendes op den 28. september i år. Denne konstellation med fire satellitter skal så bruges til at teste teknologien til satellit-navigation.

Frem til 2014 skal yderligere 16 satellitter sendes i kredsløb i 23.600 kilometers højde. Alle opsendelserne sker fra Fransk Guiana.

De samlede omkostninger for Galileo-projektet i løbet af en 20-årig periode anslås til 20 milliarder euro eller omkring 150 mia. kroner.

Det er meningen at projektet skal finansiere sig selv, men eksperter regner kun med indtægter på omkring 100 millioner euro om året - det er en tiendedel af det beløb, der er nødvendigt for at holde Galileo i luften.

Det ventes at Galileo vil være klar til brug i 2014. Dermed er systemet forsinket med seks år i forhold til den oprindelige tidsplan. Først på et senere tidspunkt vil alle 30 satellitter være på plads.

Galileo er ikke det eneste forsøg på at skabe et globalt netværk til positionsbestemmelse som konkurrent til GPS, der stadig kontrolles af det amerikanske militær. Kineserne udvikler deres eget system og bruger til dels de samme frekvenser som Galileo.
 
Samtidig udvikles der nye teknologier, som skal forbedre nøjagtigheden af det eksisterende GPS-system.

EU-Kommissionen opfordrer nu europæiske virksomheder til at udvikle produkter baseret på Galileo-teknologien, så de er klar til den officielle lancering i 2014.

Det anslås at markedet for satellit-navigation har en anslået årlig værdi på næsten 1.000 mia. kr. og det ventes at blive fordoblet frem mod 2020.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere