Artikel top billede

Europæisk GPS-konkurrent rykker tættere på

Til september starter de næste to Galileo-testsatellitter. Men det europæiske GPS-alternativ er først klar i 2014.

Efter mange års forsinkelser og budget-overskridelser blev de første to operationelle satellitter til Galileo-systemet sendt op i oktober sidste år. Nu fortæller EU-Kommissionen i en meddelelse, at de næste to satellitter skal sendes op den 28. september i år. Denne konstellation med fire satellitter skal så bruges til at teste teknologien til satellit-navigation.

Frem til 2014 skal yderligere 16 satellitter sendes i kredsløb i 23.600 kilometers højde. Alle opsendelserne sker fra Fransk Guiana.

De samlede omkostninger for Galileo-projektet i løbet af en 20-årig periode anslås til 20 milliarder euro eller omkring 150 mia. kroner.

Det er meningen at projektet skal finansiere sig selv, men eksperter regner kun med indtægter på omkring 100 millioner euro om året - det er en tiendedel af det beløb, der er nødvendigt for at holde Galileo i luften.

Det ventes at Galileo vil være klar til brug i 2014. Dermed er systemet forsinket med seks år i forhold til den oprindelige tidsplan. Først på et senere tidspunkt vil alle 30 satellitter være på plads.

Galileo er ikke det eneste forsøg på at skabe et globalt netværk til positionsbestemmelse som konkurrent til GPS, der stadig kontrolles af det amerikanske militær. Kineserne udvikler deres eget system og bruger til dels de samme frekvenser som Galileo.
 
Samtidig udvikles der nye teknologier, som skal forbedre nøjagtigheden af det eksisterende GPS-system.

EU-Kommissionen opfordrer nu europæiske virksomheder til at udvikle produkter baseret på Galileo-teknologien, så de er klar til den officielle lancering i 2014.

Det anslås at markedet for satellit-navigation har en anslået årlig værdi på næsten 1.000 mia. kr. og det ventes at blive fordoblet frem mod 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.