Artikel top billede

Det vil ikke overraske IDCs Anders Elbak, hvis fusionen af Comm/2 og 2ig bliver fulgt op af effektiviseringer og fyringer.

IDC: Fyringer kan blive næste skridt for Comm/2 og 2ig

Effektiviseringer er nødvendige, hvis fusionen skal give mening, mener analytiker Anders Elbak, IDC.

De to nyfusionerede forhandlere Comm/2 og 2ig har så mange ting til fælles, at en af de første opgaver for de tre direktører bliver at få styr på omkostningerne og at effektivisere de interne arbejdsgange, hvis de vel at mærke fortsat vil levere lige så pæne resultater, som de i dag gør hver for sig.

IDC-analytiker Anders Elbak peger på, at både Comm/2 og 2ig i dag har en forretningsprofil med et bredt sortiment af standardhardware med vægt på volumensalg til en bred målgruppe. Skal det fortsætte, kræver det, at selskabet formår at effektivisere administration og interne arbejdsgange.

"De to forhandlere ligner på mange måder hinanden. Man må derfor forvente en effektivisering, ellers vil det være svært at se rationalet i fusionen. Nogle medarbejdere vil gå, andre vil føle sig forbigået, og nogle vil blive fyret. Større volumen kræver en effektiv organisation, og selv om det ikke er meldt aktivt ud, tror jeg, det er det, der er på tegnebrættet," lyder vurderingen fra Anders Elbak.

Kunder søger alternativer

Fusionen er ifølge Anders Elbak også udtryk for, at der blandt kunderne er et behov for alternativer til volumen-forhandlere som Atea og Dustin eller indkøb direkte hos producenterne.

"Det er trods alt ikke specialløsninger og cloud det hele. Der er stadig brug for at købe jern, og derfor er der mange, der gerne vil have alternativer," siger Anders Elbak.

Han peger samtidig på, at Comm/2 og 2ig fremover vil stå stærkere, når der skal forhandles priser og kreditter hos producenter og distributører.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Comm/2 eller 2ig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere