Artikel top billede

Forskere finder huller i skyen

En ny forsker-rapport peger på alvorlige sikkerheds-problemer med Dropbox og andre cloud-lagertjenester.

Tyske forskere fra Fraunhofer-instituttet for sikker informations-teknologi har undersøgt Dropbox, Cloudme, Mozy, Ubuntu One og tre andre cloud-baserede lagertjenester. Deres nye rapport, "On The Security of Cloud Storage Services", viser at sikkerheden i de fleste tilfælde er mangelfuld.

Ingen af de testede lagertjenester opfylder alle krav til sikkerheden, og mange bruger ikke den nødvendige kryptering til at beskytte brugerens data. Der er både tekniske problemer og mangler i brugerfladen, som kan føre til, at fortrolige data lander i søgemaskiner.

Cloudme, Dropbox og Wuala har allerede problemer med registreringen af nye brugere, hvor man ikke kontrollerer, om den indtastede e-mail adresse faktisk er korrekt. Så det er uden videre muligt at åbne en konto i en anden persons navn, uploade ulovligt materiale og så melde dem til politiet.

Hos Cloudme bliver dataoverførslen overhovedet ikke krypteret, mens Crashplan, Teamdrive og Wuala bruger deres egne, ukendte protokoller. Dropbox har ingen kryptering på klient-siden, så udbyderen har fuld adgang til alle data, og Mozy sender filnavne i ukrypteret form.

Hvis man deler sine data med brugere, der ikke selv er tilmeldt tjenesten, får man typisk en meget lang og tilfældig url-adresse. Men forskerne har fundet flere fejl i denne proces, der kan føre til at data bliver delt med uvedkommende.

Forskerne anbefaler at man selv bør kryptere sine data med programmer som Truecrypt, EncFS og GnuPrivacyGuard, inden de bliver uploadet til skyen.

Rapporten henviser også til juridiske problemer, hvis man vælger at lagre sine data hos en udbyder med hovedsæde i USA. Her kan man risikere, at myndighederne kan kræve at få data udleveret under den såkaldte Patriot Act. Det rammer dog også europæiske cloud-udbydere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere