Artikel top billede

Intel gør klar til fremtidens it-landskab

Verdens største chipfirma er midt i en omvæltning, hvor selskabet forsøger at genopfinde sig selv. Nu skal brugeroplevelsen i centrum.

Det er ikke længere nok at komme ud med ny og hurtigere processor-generation hvert år. Moore's lov holder stadig - men det betyder ikke så meget. For det handler om at levere den rigtige brugeroplevelse, og ikke om, hvor mange transistorer du kan proppe ind i en chip. Det har man indset hos verdens største chipfirma, Intel, som nu ser sig selv som et selskab, der leverer hele løsninger og ikke bare chips.

Den forvandling, som Intel er midt i lige nu, bliver beskrevet i den nedenstående video. Her beskriver Intel-chef Paul Otellini, hvordan Intel skal transformeres fra et pc-centreret til et computing-centreret firma. Det lyder som en erkendelse af, at pc'en er ved at dø.

Men det afviser Intels Jan Östling, der er solution specialist for det nordiske marked.

"Vi ser en meget stor interesse for mobile platforme som smartphones og tablets lige nu, men der er ikke tale om, at de erstatter noget af det, som du allerede har. De fungerer som et supplement. Smartphones og tablets er kun egnet til at forbruge data, ikke til at producere det. Derfor har vi også udviklet ultrabook-platformen med det bedste fra begge verdener - mobilitet og ydelse," siger Jan Östling til ComON.

I Intel-videoen beskriver chipfirmaet, hvordan fremtidens computer-oplevelse skal flyde sømløst på tværs af enheder. Intel kalder dette for "transparency of connectivity" og taler om et "continuum". Her skal data og applikationer altså flyde frit mellem enhederne, og man behøver ikke længere tænke over, hvilken enhed man anvender.

"Du fortæller, hvilke informationer du ønsker, og enheden fortæller hvordan informationerne skal formateres. Så sørger applikationen for, at oplevelsen automatisk bliver tilpasset til den pågældende enhed," siger han.

Det er svært at spå om udviklingen i teknologi-branchen, men man kan trække nogle generelle linier. Foruden mobiliteten og apps er det især interaktionen med computeren, der kommer til at ændre sig i de kommende år. Microsofts Kinect, Apples Siri og de mange nye produkter med touch-skærme viser vejen. Computeren reagerer på vores bevægelser og på det talte ord.

"Vi kommer til at interagere med computere på helt nye måder. Det kommer sensor-drevet teknologi, hvor du kan registrere, hvad der sker foran computeren. Så man kan f.eks. registrere, hvad brugeren kigger på. Et andet stort fokus er sikkerhed. Mængden af malware er efterhånden så stor, at du ikke længere kan lave en liste over uønskede programmer. Du bliver nødt til at bruge whitelisting i stedet for blacklisting. Det sidste punkt er energi-effektivitet, hvor ydelse per watt kommer til at spille en meget stor rolle," siger han.

Hvor man tidligere forsøgte at gøre processorerne så hurtige som muligt, handler det nu om at sænke strømforbruget. Ikke kun til de små mobile enheder - som helst skal køre længe på batteriet - men også til de store server-farme i skyen, der overtager databehandlingen og skal føde de små enheder med data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere