Artikel top billede

Her er alle nyhederne fra Apple-præsentationen

Så er Apples WWDC-konference skudt i gang, og den byder på mange nyheder, men også enkelte skuffelser.

Mandag aften dansk tid gik startskuddet til Apples store Worldwide Developers Conference i Moscone Center i San Francisco, hvor flere end 1.000 Apple-udviklere er samlet for at høre om nye produkter og teknologier. Det er den første WWDC efter Steve Jobs' død, og som ventet var det hans efterfølger, Tim Cook, der gik på scenen for at præsentere alle nyhederne.

På forhånd har der været mange rygter om, hvad vi ville komme til se ud på WWDC, og det ser ud til, at mange af forventningerne bliver indfriet. Der er også nogle skuffelser - der er intet nyt om iPhone 5 eller det meget omtalte Apple TV.

Det var ventet, at Apple i det mindste ville lancere et SDK (Software Developer Kit) til sin Apple TV-boks, så tredjeparts-udviklere kan begynde at skabe applikationer på boksen.

Men dette rygte blev ikke bekræftet, og det ser altså ud til, at vi må vente noget tid endnu, inden der kommer en App Store til tv-boksen.

Her er de vigtigste nyheder fra Apple-konferencen:

Nye Macs

Apple har lanceret en ny MacBook Pro med 15-tommers Retina-display, hvor pixel-tætheden ligger på 220 ppi (pixel per tomme). Til sammenligning har den nye iPad en ppi-værdi på 264, mens den gamle iPad har en ppi på 132. IPS-skærmen i den nye MacBook Pro har fem millioner billedpunkter. Billedopløsningen er på 2.880 x 1.800 pixels.

Den er også tyndere og lettere end forgængeren - tykkelsen er på 0,71 tommer, og den vejer to kilo - og den fås kun med Flash-drev og fire-kerne-processorer.

Den danske pris for den nye MacBook Pro med 2,6 GHz Intel Core i7 processor (3,6 GHz Turbo-boost), 8 GB hukommelse og 512 GB SSD ligger på 22.499 kr. Apple sælger også en billigere version med 2,3 GHz processor, 8 GB hukommelse og 256 GB SSD for 17.599 kr., men man kan også betale ekstra for op til 16 GB hukommelse og 768 GB Flash-lager.

Samtidig har Apple opdateret sin MacBook Air-serie med de nyeste Core i5 og Core i7 dual-core-processorer. Den nye MacBook Air fås i et 11- og 13-tommers design, og den har 4 GB hukommelse og et nyt FaceTime HD-kamera.

Prisen ligger på 9.699 kr. for 13-tommers udgaven med 1,8 GHz processor, 4 GB hukommelse og 128 GB Flash-lager, mens den lille 11-tommers version starter ved 8.899 kr.

Apple har samtidig opdateret hele sin Macbook-familie med nye processorer, hurtigere grafik og USB 3-tilslutning.

Mountain Lion - det nye operativsystem

Det nye desktop-operativsystem Mac OS X 10.8, bedre kendt som Mountain Lion, kommer i juli 2012 i Mac App Store. Fra i dag kan kunder, der køber en Mac, få en gratis kopi af OS X Mountain Lion, når det frigives. Ifølge Apple er der omkring 200 nye funktioner, herunder det nye program Messages, Notification Center, Airplay-Mirroring, Facebook-integration og et Game Center.

Messages erstatter iChat og skal gøre det lettere at sende beskeder til brugere med andre Apple-produkter som iPhone, iPad eller en anden Mac. Programmet understøtter også chat-tjenester som Google Talk og Jabber.

Det bliver lettere at dele billeder, henvisninger, videoer og andet indhold uden at skulle starte et andet program, og Facebook er nu dybt integreret i systemet, så man kan se sine Facebook-venner i Contacts med profilbilleder og opdatere sin status fra Notification Center.

Der er også indbygget diktering - Apple kalder dog ikke dette for Siri - og en funktion kaldet Power Nap sørger for at opdatere mail, kalender og andre programmer, selv om Mac'en er på vågeblus.

En af de mest interessante nyheder er Gatekeeper-funktionen, som betyder, at det kun er muligt at installere programmer fra Mac App Store eller software, der har et entydigt udvikler-certifikat fra Apple. Denne standardindstilling kan brugeren dog selv ændre, så man kan vælge at installere software alle steder fra eller begrænse det til programmer fra App Store.

Der er også AirPlay-skærmdublering, hvor en videostream af skærmbilledet kan sendes direkte til et HD-fjernsyn via Apple TV-boksen.

Mountain Lion koster 20 dollar og kræver Lion eller Snow Leopard (OS X v10.6.8 eller en nyere version), 2 GB hukommelse og 8 GB plads.

iOS 6 - til mobile enheder

De fleste havde nok regnet med, at Apple ville vise en ny version af sit mobile operativsystem i Moscone Center, og sådan blev det også. Men iOS 6 er ikke klar til almindelige brugere endnu. Det kommer først til efteråret. Apple har frigivet en betaversion, som medlemmer af iOS Developer Program kan hente ned. Ligesom tidligere versioner kommer iOS 6 som en gratis opdatering til iPhone, iPad og iPod.

Som ventet har Apple fyret Google Maps og i stedet udviklet sin egen Maps applikation med vektor-baseret kortgrafik, indbygget navigation og en funktion kaldet Flyover, som skal give fotorealistisk 3D-visning. Der er også realtids-opdateret trafikinformation og lokal søgning efter virksomheder.

En anden stor nyhed er, at Siri nu kommer til den nye iPad. Den digitale assistent har indtil nu været forbeholdt iPhone 4S. Siri er nu optimeret til en række nye sprog, herunder fransk og tysk, men dansk er ikke med. Den digitale assistent er nu i stand til at starte applikationer og opdatere din Facebook-profil.

Ligesom i Mountain Lion er der meget dyb Facebook-integration og det betyder blandt andet, at der dukker "Synes godt om" knapper op i iTunes og App Store.

Det bliver lettere at dele billeder med de såkaldte Shared Photo Streams, hvor de ønskede billeder automatisk bliver distribueret til vennernes iOS-enheder.
 
En anden forældre-venlig funktion er Guided Access, hvor tabletcomputeren kan låses, så det kun er muligt at bruge én bestemt applikation.

Der er ikke sat dato på, hvornår iOS 6 bliver frigivet, og Apple fortæller kun, at det sker til efteråret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.