Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er HP's skænderi med SKI

Kravet om automatisk prisregulering i en kommende indkøbsaftale for computere udløste vrede spørgsmål fra pc-producenterne.

Da HP i sidste uge valgte at lade være med at afgive tilbud på den nyeste kommunale indkøbsaftale for computere, var det kulminationen på en skarp men noget ensidig dialog mellem pc-producenterne og SKI.

Undervejs i forløbet stillede blandt andet HP flere gange spørgsmålstegn ved den særlige prisregulering, som er en del af SKIs udbudsmateriale til indkøbsaftalen, som går under navnet 50.41. Prisregulering baserer sig på Danmarks Statistiks "Nettoprisindeks for databehandlingsudstyr".

SKI har selv løbende offentliggjort de spørgsmål, som pc-producenterne har stillet til udbudsmaterialet samt de svar, som SKI selv har givet. På de næste sider kan du læse nogle af de spørgsmål og svar som føg afsted mellem parterne.

SKI oplyser ikke, hvem der står bag de enkelte spørgsmål til udbudsmaterialet.

Du kan læse udbudsmaterialet og alle spørgsmålene fra pc-producenterne til SKIs rammeaftale 50.41 her.

Læs også:
Kommunalt prisdiktat får HP til at droppe pc-aftale

HP-boykot ryster ikke SKI

Fujitsu: SKI mangler indsigt i den virkelige verden

"Vi bliver tvunget til at reducere priserne"

Den 8. juni lød spørgsmålet til SKI:

"(Indekset, red.) er så bredt defineret, eftersom det spænder fra så forskellige produkter som f. eks pc'er, printere, scannere, periferiudstyr og standardsoftware.

Som eksempel så vi sidste år, at harddiskpriserne steg markant grundet oversvømmelserne i Thailand, hvor harddiskproducenterne er lokaliseret. At hardiskpriserne stiger er selvfølgelig ikke ensbetydende med en stigning i priserne for print og scannere.

At man benytter databehandlingsindekset, kan således betyde at leverandørerne bliver tvunget til at reducere priserne grundet kontraktens bestemmelser, såfremt at priserne på scannere & print falder til trods for at det modsatte har været gældende for pc´ere jf. eksemplet fra sidste år, hvor databehandlingsindekset steg, mens kostpriserne på pc´ere omvendt faldt.

Det vil på baggrund af ovenstående være problematisk for tilbudsgiver at byde på en aftale, hvor udefrakommende faktorer - uden direkte relevans for PC branchen - får en så central rolle, som det er tilfældet i SKI´s oplæg.
SKI bedes frafalde denne måde, hvorpå at prisregulere."

Hertil lød det lakoniske svar fra SKI:

"SKI fastholder kravet som formuleret i udbudsmaterialet."

Du kan læse udbudsmaterialet og alle spørgsmålene fra pc-producenterne til SKI's rammeaftale 50.41 her.

"Dataprisindekset er for bredt"

En uge senere - den 14. juni - var der igen spørgsmål til SKI:

"Vi stiller os uforstående overfor at SKI fastholder krav til prisregulering via indeksering for databehandlingsudstyr på 50.41. Indeks for databehandlingsudstyr er ikke baseret på PC udstyr alene, men dækker væsentligt bredere.

Derfor er brug af databehandlings indekset et forkert valg fra SKI's side og vil ikke gavne SKI's og KL's kunder, og vil pålægge byder på 50.41 en væsentlig risiko på faktorer der ikke omhandler vores branche og produkter. (...) Ved fastholdelse af krav til indeks for databehandlingsudstyr vil vi kraftigt overveje om vi vil kunne byde på denne opgave.

Vi kan ikke acceptere prisindekserings metoder, der i stor udstrækning ikke berører produkter på denne aftale. Risikoen på denne størrelse kontrakt er for stor. Dette vil resultere i forringet konkurrence på kontrakten og derved dårligere priser og betingelser for SKI og KL's kunder."

Igen er svaret fra SKI yderst kortfattet:

"SKI fastholder kravet som formuleret i udbudsmaterialet."

Du kan læse udbudsmaterialet og alle spørgsmålene fra pc-producenterne til SKI's rammeaftale 50.41 her.

Læs også:
Kommunalt prisdiktat får HP til at droppe pc-aftale

HP-boykot ryster ikke SKI

Fujitsu: SKI mangler indsigt i den virkelige verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.