Artikel top billede

Handl i Apples App Store uden at betale - smuthul opdaget

Alle kunne - uden at hacke - hente betalingsprogrammer uden at betale. Apple undersøger.

Apple må nu bruge sommerferien til at undersøge en pinlig fejl, der kan koste Apple og mange udviklere penge, hvis den ikke straks bliver rettet.

En russer kan demonstrere, hvordan han har fundet et smuthul i App Store, der lader ham gennemføre de såkaldte in app-køb - uden at betale. Altså ekstra point i spil, abonnementer på ebøger og lignende direkte i Apples programmer.
Russeren har nu givet andre mulighed for at bruge kattelemmen. Mindst 30000 overførsler er gennemført til iPads og iPhones, uden at Apple har fået fem flade øre for dem.

Manden i midten

Russeren Alexey V. Borodins omgåelse af Apples systemer er teknisk set ikke et hack. Han har fundet en måde at snyde Apples system til at tro, at der rent faktisk er blevet betalt for et in-app-køb - uden at det er sket. Altså et man-in-the-middle-angreb.

Han kan genbruge en kvittering fra ét køb til at tillade mange falske. The Next Web har mere om metoden. Ifølge Borodin er der flere måde, at Apple kunne fikse og forbedre sikkerheden på. Så han er nu i kontakt med firmaet.

Jeg stjæler ikke

Alexey V. Borodin startede bloggen In-appstore.com, hvor han fortalte om smuthullet. Han påstår, at han ikke længere selv skriver på siden - og har overdraget den til andre, fordi han ikke vil risikere at komme i fængsel.

Men inden han overgav kontrollen med siden, skrev han, at han ikke har dårlig samvittighed over, at mange udviklere risikerer at miste indtægter.

"Udviklere, jeres indtægter afhænger helt og aldeles af kvaliteten af jeres apps. Der vil være millioner af loyale brugere, der aldrig ville finde på at bruge tjenesten," skriver han.

At han blotter sikkerhedskullet er en god ting, mener han.

"Det er godt at påpege, at der er noget, der ikke er perfekt. Jeg hjælper alle fremadrettet. Jeg hjælper udviklere med at beskytte deres apps, og jeg hjælper Apple med at forbedre deres sikkerhed. Og så hjælperne jeg hackerne," siger han og lover at offentliggøre kildekoden om kort tid.

Hans metode betyder også, at alle, der brugere tjenesten, frivilligt overfører både deres Apple-ID og kodeord til ham. Det giver ham mulighed for at købe på deres vegne. Men det afviser han at have gjort. Han påstår, at han slet ikke logger og gemmer de data, som sendes via hans servere.

Ifølge The Loop har Apple udtalt, at der bliver set med stor alvor på den mulige brist - og at sagen undersøges.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere