Artikel top billede

"Danskernes snyd bremser lovlige tjenester"

Rettighedsalliancen kan ikke sige, om det er kriminelt at bruge amerikanske filmtjenester i Danmark. Men det er i hvert fald "snyd".

I går kunne analysefirmaet YouGov oplyse, at danskerne i uændret omfang downloader ulovligt, streamer film på nettet eller bruger tekniske krumspring for at bruge amerikanske tjenester til at se film og tv-serier. 

Danskernes argument er, at det er for dyrt at bruge lovlige alternativer - og at indhold ofte kommer til Danmark lang tid efter, at det har været tilgængeligt i udlandet.

Men den holdning er netop med til at ødelægge muligheden for at få oprettet lovlige tjenester, som danskerne ellers efterspørger. Det siger Rettighedsalliancen til DR

"Alle de film, som findes på Netflix og på Hulu.com, er clearet til det amerikanske marked, men ikke til det danske. Når man bruger de udenlandske tjenester, ved man godt, man snyder de danske distributører, og det mener jeg er forkert," siger Maria Fredenslund, der er jurist og talskvinde for Rettighedsalliancen, til DR.

Hun mener, at hvis danskerne rent faktisk ønsker sig tjenester som Netflix til Danmark, så skal de stoppe med at "snyde" sig adgang til amerikanske alternativer. Ellers bliver de danske producenter og rettighedshavere aldrig klar over, hvor stort behovet for at lave danske lovlige tjenester er, mener alliancens talskvinde.

Kriminelt eller snyd?

Der har været flere forsøg på at kategorisere, om det er ulovligt eller ej at bruge udenlandske videotjenester i Danmark ved at bruge VPN eller andre krumspring.
Her på ComON har eksperter i flere omgang forklaret, at det med stor sandsynlighed ikke er ulovligt at bruge tjenesterne, selv om de ikke er henvendt danske forbrugere.

Maria Fredenslund vil heller ikke lægge hovedet på blokken og kalde fantasifulde forbrugere for kriminelle, men deres "snyd" er med til at bremse den danske udvikling.

"Der bliver knoklet på livet løs for at finde nogle modeller, som vil virke herhjemme. Det er i alles interesse at finde nogle løsninger som tilfredsstiller både forbrugere og rettighedshavere," siger hun til DR og opforder danske forbrugere til at bruge danske tjenester.

De tjenester kunne være Headweb, Yousee.tv eller TV2 Play. Inden af disse tjenester har dog et prisniveau eller udvalg som for eksempel Netflix og Hulu.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere