Artikel top billede

Tjek her om dit Apple-ID er blevet stjålet

Her kan du tjekke, om dit Apple-produkt er blandt den million UDID'er, som er sluppet ud på nettet.

Hvis du er bekymret over, om du ejer en af den million Apple-enheder, hvor UDID'en (den unikke id-kode) er lækket på nettet, kan du nu bruge dette simple værktøj til at tjekke koden. AntiSec hævder, at man har fået fat i 12 millioner UDID'er, men kun en million af dem er indtil videre lagt ud på nettet.

Det er denne database, som man kan gennemsøge med værktøjet hos TNW Magazine. Det er ikke nødvendigt at indtaste hele UDID'en på 40 tegn, og det er måske heller ikke en god idé. TNW lover, at man ikke gemmer id-koderne, men de bliver sendt over nettet i ukrypteret form og kan altså nemt opfanges.

Her er en guide til, hvordan du finder frem til din UDID.

Som dansk Apple-kunde kan man sagtens risikere at finde sin iPhone eller iPad i databasen. Den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS skriver på Twitter, at han har fundet UDID'er for tre af sine Apple-produkter.

Hvis man samtidig har ændret navnet for sin Apple-enhed, så den eksempelvis hedder "mit navns ipad", kan der være ekstra grund til bekymring. For navnefeltet er også lækket, og dermed bliver det lettere at identificere, hvem ejeren er.

Det store spørgsmål er stadig, hvor filen med 12 millioner enhedskoder kommer fra. AntiSec hævder, at den er stjålet fra en FBI-agents computer, men FBI afviser dette.

Ifølge Forbes stammer filen muligvis fra en app-udvikler og ikke fra Apple. Det kræver så, at den pågældende app er installeret på mindst 12 millioner enheder, hvor man har været i stand til at opfange UDID'en.

Mistanken retter sig mod den populære og gratis AllClear ID app, som er relateret til FBI-partneren National Cyber Forensics and Training Alliance (NCFTA). Navnet på filen med de mange id-koder indeholder netop forkortelsen NCFTA.  

Filen indeholder også de såkaldte "Push Notification Tokens", og det tyder også på, at den oprindelige kilde kan være en app-udvikler. De første og sidste 50 datasæt fra filen kan ses på denne side.

Påstanden om et indbrud i en FBI-computer kan være et røgslør og et forsøg på at kaste mudder på AntiSec's ærkefjender hos politiet.

Det passer med, at man har sat navn på den FBI-agent - Chris Stangl - hvor filen angiveligt er stjålet. Han har tidligere været involveret i kampen mod netop AntiSec og Anonymous.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.