Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

6 tip: Sådan får du det optimale ud af iCloud

Får du nok ud af din iCloud-konto?

Da Apple sidste år lancerede iCloud, forventede alle, at Apple nu for alvor vil tage kampen med Dropbox' mega-succes. 
Men selv om iCloud og Dropbox er designet til at løse de samme problemer, er der dog alligevel en betydelig forskel på de to tjenester.  

Med Dropbox skal du som udgangspunkt selv flytte dine filer over i din Dropbox-mappe, men med iCloud er tricket, at hele processen sker automatisk, uden at du selv bemærker det.

Eksempelvis sørger iCloud for, at dine dokumenter, billeder og kalenderoplysninger, kontaktpersoner og meget andet er tilgængelig på alle dine Apple-enheder, uden at du skal røre en finger.

Men netop fordi iCloud ikke gør så meget væsen af sig, er der mange, der ikke er klar over, hvordan iCloud virker, og om de i det hele taget selv bruger iCloud. 

Derfor har vi fundet seks tip til, hvordan du får mere ud af iCloud.

1. Tjek om du bruger iCloud

For at bruge iCloud skal du naturligvis sikre dig, at du er logget ind med iCloud på alle dine enheder. 

Vil du have iCloud til at virke på en Windows-pc, kræver det, at du har installeret et program, der hedder iCloud Control Panel

Men sidder du ved en Mac, skal du blot gå ind i indstillings-menuen og vælge iCloud.

Her kan du se, om du er logget ind på iCloud. Er du ikke det, så kan du lynhurtigt logge ind med dit Apple-id.

Herefter skal du naturligvis også sørge for, at du er logget ind med dine andre Apple-gadgets.

Det gør du ved at gå ind i indstillings-menuen på din iPhone eller iPad og logge ind med dit Apple-id.

Har du ligesom denne skribent flere forskellige Apple-id's, skal du naturligvis sikre dig, at du logger ind med det samme Apple-id på alle enheder.

2. Vælg hvad du vil synkronisere

Herefter kan du vælge, hvad du ønsker at synkronisere.

På hver af dine enheder kan du under iCloud-menuen vælge, hvilke ting du ønsker at synkronisere.

Som udgangspunkt er det en rigtig god idé at synkronisere dine kontakter, kalenderdata og bogmærkerne i din browser.

Det vil sige, at lige så snart du bookmarker en ny side eller tilføjer en ny kontakt til din kontaktbog, vil ændringen blive tilgængelig på alle dine enheder.

Sådan får du adgang til alle dine dokumenter med iCloud

3. Få adgang til dine dokumenter overalt

Har du opdateret din Mac, så den nu bruger den seneste udgave af Apples styresystem, Mountain Lion, får du let adgang til alle dine dokumenter i iCloud. 

Bruger du eksempelvis et tekstbehandlingsprogram, der undersøtter iCloud, får du et overblik over alle de dokumenter, der er gemt i iCloud, når du skal åbne en fil.

Det kræver dog, at du først går ind i dine iCloud-indstillinger og sætter flueben ud for "Dokumenter og data". 

Desuden er det en betingelse, at programmet understøtter iCloud. Det er eksempelvis tilfældet med alle programmerne i Apples iWork-kontorpakke, og desuden findes der også flere tredjeparts-programmer, som eksempelvis skriveprogrammet iA Writer, der understøtter iCloud.

Du kan dog desværre ikke bruge iCloud med Microsofts Office-pakke. 

4. Du kan undvære computeren

Det fedeste ved iCloud er, at der automatisk bliver taget backup af alle indstillingerne på din iPhone eller iPad. 

Det betyder, at når du køber en ny enhed, behøver du ikke længere at tilslutte den din computer, men blot logge ind med iCloud på din nye enhed. Herefter bliver alle indstillinger, apps, billeder osv hentet fra din gamle iPhone eller iPad og overført til den nye. 

Det virker naturligvis kun, hvis du forinden har slået funktionen "iCloud-sikkerhedskopi" til ved at gå ind under iCloud og herefter vælge "Lagring og sikkerhedskopi". 

5. Sorter i dit indhold

Som udgangspunkt har du 5 gb gratis data på din iCloud-konto. 

Det vil som oftest være rigeligt, men kniber det med pladsen, kan du gå ind og vælge, hvilke ting der skal tages backup af - og desuden slette ting, som du mener er overflødige.

Det gør du ved at gå ind i indstillinger på din Mac, vælge administrer og herefter fravælge det indhold, som du ikke ønsker skal være tilgængelig på iCloud. 

Du kan naturligvis gøre det samme fra iPhone og iPad. Her skal du også gå ind i indstillings-menuen, vælge iCloud, Lagring og sikkerhedskopi og herefter trykke på "Lagringsplads". 

Ønsker du ikke at slette filer for at få mere friplads, kan du selvfølgelig også købe en større iCloud-konto. Eksempelvis koster 10 gb lagerplads 120 kroner, 20 gb koster 240 kroner, mens 50 gb koster 600 kroner. 

6. Glæd dig til iOS6

Den næste generation af Apples mobil-styresystem, iOS6, er klar senere i dag, og med den får du endnu en brugbar iCloud-funktion. 

Her bliver det muligt at synkronisere åbne faner i Apples Safari-browser.

Det vil sige, at når du har åbnet en side i browseren på din computer, vil de samme sider være åbne, når du starter browseren på din iPhone eller ipad.

Læs også:

Her er otte apps, som alle Mac-ejere bør hente
 

De her 4 ting skal du huske, før du sælger din iPhone  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år
Interview: NNIT har brudt den nedadgående vækstkurve, der har præget selskabet siden 2019. Nu kan selskabet igen fremvise vækst og er derved gået på medarbejderjagt, hvor der i år skal ansættes op mod 450 medarbejdere.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.