Artikel top billede

Denne type it vil bane vejen for helt nye produktionsmetoder

De små virksomheder står overfor gennembrud, der for altid vil fornandre deres produktionsmetoder.

Computerworld News Service: Den næste store udvikling i markedet for cloud computing bliver ifølge Tikiri Wanduragala, der er seniorsystemkonsulent hos IBM, at også små og mellemstore virksomheder får adgang til regnekraft på supercomputer-niveau.

Wanduragala fortæller til Computerworld søstermedie i Storbritannien, at han tror, at dette vil ændre produktionsmetoderne hos de mellemstore virksomheder.

"En af de største ting ved fremtiden for cloud computing bliver adgangen til regnekraft på supercomputer-niveau for de mellemstore virksomheder. For eksempel har væskedynamik kun være inden for rækkevidde af flyindustrien og de store bilproducenter," fremhæver han.

"Nu da der er software tilgængelig til almindelige systemer, kan SMV'er nu også bruge det til modellering."

Beregning af væskedynamik gør virksomheder i stand til at modellere strømning af væske og gas, hvilket hovedsageligt er blevet brugt i forbindelse med flyindustriens designarbejde til at udregne, hvilke aerodynamiske kræfter fly udsættes for.

Slut med prototyper

"At SMV'er også får adgang til dette, vil fuldstændigt forandre produktionsmetoderne. En SMV vil ikke længere være nødt til at bygge prototyper for at se, om de fungerer. I stedet bliver det muligt blot at modellere det digitalt," siger Wanduragala.

"Fordelen for virksomhederne ved at have adgang til dette vil betyde, at de kan reagere meget hurtigere, så de kan få ting på markedet hurtigere og ændre deres omkostningsstruktur."

Til det tilføjer han:

"Det har enorme konsekvenser. Det handler om applikationer, der tidligere kun var tilgængelige på store klynger. Dem vil man begynde at se på mindre arrays, og når det sker, vil udviklingen mod regnekraft på supercomputer-niveau, leveret via cloud, begynde at gå meget hurtig."

Wanduragalas vision for fremtiden stemmer godt overens med tiltag for nylig hos fire universiteter i Storbritannien, der er gået sammen om at lancere en supercomputing-hub med det formål at levere services inden for modellering, simulation og analyse til SMV'er.

University of Warwick, University of Birmingham, University of Nottingham samt Queen Mary, University of London har hver investeret 13,9 millioner kroner i high performance computing-centret MidPlus, mens forskningsfinansieringsorganet EPSRC har investeret 18,5 millioner kroner i projektet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere