Artikel top billede

Denne type it vil bane vejen for helt nye produktionsmetoder

De små virksomheder står overfor gennembrud, der for altid vil fornandre deres produktionsmetoder.

Computerworld News Service: Den næste store udvikling i markedet for cloud computing bliver ifølge Tikiri Wanduragala, der er seniorsystemkonsulent hos IBM, at også små og mellemstore virksomheder får adgang til regnekraft på supercomputer-niveau.

Wanduragala fortæller til Computerworld søstermedie i Storbritannien, at han tror, at dette vil ændre produktionsmetoderne hos de mellemstore virksomheder.

"En af de største ting ved fremtiden for cloud computing bliver adgangen til regnekraft på supercomputer-niveau for de mellemstore virksomheder. For eksempel har væskedynamik kun være inden for rækkevidde af flyindustrien og de store bilproducenter," fremhæver han.

"Nu da der er software tilgængelig til almindelige systemer, kan SMV'er nu også bruge det til modellering."

Beregning af væskedynamik gør virksomheder i stand til at modellere strømning af væske og gas, hvilket hovedsageligt er blevet brugt i forbindelse med flyindustriens designarbejde til at udregne, hvilke aerodynamiske kræfter fly udsættes for.

Slut med prototyper

"At SMV'er også får adgang til dette, vil fuldstændigt forandre produktionsmetoderne. En SMV vil ikke længere være nødt til at bygge prototyper for at se, om de fungerer. I stedet bliver det muligt blot at modellere det digitalt," siger Wanduragala.

"Fordelen for virksomhederne ved at have adgang til dette vil betyde, at de kan reagere meget hurtigere, så de kan få ting på markedet hurtigere og ændre deres omkostningsstruktur."

Til det tilføjer han:

"Det har enorme konsekvenser. Det handler om applikationer, der tidligere kun var tilgængelige på store klynger. Dem vil man begynde at se på mindre arrays, og når det sker, vil udviklingen mod regnekraft på supercomputer-niveau, leveret via cloud, begynde at gå meget hurtig."

Wanduragalas vision for fremtiden stemmer godt overens med tiltag for nylig hos fire universiteter i Storbritannien, der er gået sammen om at lancere en supercomputing-hub med det formål at levere services inden for modellering, simulation og analyse til SMV'er.

University of Warwick, University of Birmingham, University of Nottingham samt Queen Mary, University of London har hver investeret 13,9 millioner kroner i high performance computing-centret MidPlus, mens forskningsfinansieringsorganet EPSRC har investeret 18,5 millioner kroner i projektet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere