Test: PadFone kikser som den ultimative gadget

Den kunne være den ultimative gadget, der forener mobil og tablet i en unik løsning. Men Asus PadFone er ganske enkelt ikke god nok. Se her hvad der er galt med mobil-tablet-kombinationen.

PadFone kikser som den ultimative gadget

Anmeldelse: Asus PadFone er en rigtig god idé - på papiret. Det er en mobil-tablet-kombi, der forsøger at tage to populære produkter og forene dem i den ultimative gadget. 

Det er mobilen, som er hjernen i forholdet.

Det er her, processor og Android-styresystemet er installeret, mens tablet-pc'en, der kaldes Station, blot er en dum skærm med indbygget batteri og parkeringsplads til telefonen.

Når du ikke gider surfe på mobilens 4,3 tommer store skærm, smides den blot ind i et rum i tablet-pc'en, som i stedet giver et 10,1 tommer billede.

Det er naturligvis praktisk med den større skærm, hvis der skal surfes meget eller skrives mail.

Og du slipper for at skulle investere i ekstra simkort til din tablet, da den blot udnytter dataforbindelsen på mobilen.

Overgang fra mobil til tablet er forholdsvis gnidningsfri. Det tager blot få sekunder at få mobilen monteret, og tablet-pc'en aktiveres automatisk.

Det er helt klart godkendt.

Problemet for Asus PadFone og Station er, at makkerparret er middelmådigt og ikke nogen stærk alliance.

PadFone er ikke langt fra nogen suveræn telefon, og Station er heller ikke er nogen perfekt tablet.

Eksempelvis vejer den på vores brevvægt 793 gram med mobil, og det er altså en del i forhold til konkurrenter som iPad med 662 gram og Sony Tablet S med 570 gram.

Samtidig er tablet'en noget kluntet. Det er naturligvis vanskeligt at levere parkeringsplads til en mobil og samtidig holde en fuldkommen slank linje. Men det ændrer ikke på, at tablet-pc'en føles som en klods.

Langsom knallert

Mobilen kører blot dualcore, mens topmodeller for længst er udstyret med quadcore processorer. Men betyder det noget, er det ikke bare specifikations-ævl?

Nej, bestemt ikke.

Når det gælder Android, har det tidligere vist sig, at det kræver quadcore, hvis du vil have glidende navigation og afspille HD-videoklip - ikke mindst på en 10,1 tommer skærm.

Dualcore kommer på Android-platformen hurtigt til at virke som en knallert med mælkekasse, mens quadcore-konkurrenterne blæser forbi på deres Ducati-racere.

Det er måske ikke en helt fair sammenligning, men PadFone er mange kilometer fra topmodeller som Samsung Galaxy S III, Apple iPhone 5 og HTC One X.

De er hurtigere, har højere skærmopløsning og ikke mindst bedre skærme. Og når det gælder tablet-pc'er, er der altså langt mere interessante, lettere og hurtigere maskiner som iPad, Google Nexus 7 og Sony Xperia Tablet S.

Rendyrket Android

Asus har klogt nok valgt en meget ren version af Android 4.0, og derfor er der modsat mange af konkurrenterne ikke lagt nogen skal ned over brugergrænsefladen.

Derfor fremstår styresystemet, som Google har designet det, og det er der helt sikkert mange, som vil synes om. 

Selve telefonen er med sin 4,3 tommer skærm lidt mindre end de typiske Android-topmodeller, der ligger omkring 4,7 tommer, og Asus' skærm er lidt større end iPhone 5 på 4 tommer.

Egentlig fungerer mobilen udmærket, og den ligger udmærket i hånden.

Den føles dog noget en smule buttet, men ikke decideret tyk.

Fronten er uden tvivl inspireret af iPhone, mens bagbeklædningen er rillet plastik. Det giver et fint greb om telefonen.

Skærmen virker en smule grynet i forhold til de bedste Android-modeller, og med en opløsning på 960 gange 540 pixel har den også mindre opløsning.

Det er ingen knapper på fronten, og derfor foregår betjeningen via skærmen.

Det er Android 4.0 optimeret til med virtuelle knapper til blandt andet hovedskærm og tilbage-funktion.

Det er dog ikke mange producenter, som har valgt denne løsning endnu.

Umiddelbart er det svært at blive voldsomt begejstret for mobilen, der grundlæggende er meget gennemsnitlig og ikke har alle de ekstra ting, som vi blevet vant til på topmodellerne.

Det kunne eksempelvis være Dropbox integration med 50 gigabyte lager, forbedret lydoplevelse med Beats Audio og avanceret stemmestyring.

Måske fremtidens tablet - hvis den går på slankekur

Alt i alt er Asus PadFone et virkelig interessant produkt, som måske viser, hvilken vej fremtidens forbrugerelektronik bevæger sig.

At bruge ens (super)mobil til at give sin tablet-pc en hjerne er godt tænkt, og det kan ud over at spare penge være ganske praktisk.

Desværre er Asus PadFone og Station ikke imponerende i forhold til de mobiler og tablet-pc'er, som allerede er ude i butikkerne.

Telefonen er langt fra topmodellerne, og tablet-delen er tung og kluntet. Du ender derfor med et kombi-produkt, der går efter bullseye, men ender med at ramme helt ved siden af skiven.

Derfor ender Asus PadFone og Station med blot at være et kuriøst gadget-makkerpar, og hvis Asus i fremtiden skal lykkes med denne kombi, kræver det, at mobilen og tablet er udstyret med højere opløsning, bedre processor, og at den samlede vægt kommer ned.

Selv om vi har sympati for Asus' opfindelse, kan vi altså på ikke anbefale den. Du er langt bedre stillet med at have tablet og mobil hver for sig - også selv om denne løsning er dyrere.
Asus PadFone og Station ender på karakteren 2 ud af 6.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.