Artikel top billede

Kickstarter kommer til Europa

Inden årets udgang er Kickstarter klar til at starte i Storbritannien.

Den populære crowdfunding-platform Kickstarter har indtil nu kun accepteret projekter fra USA. Men nu tager Kickstarter springet til Europa. En britisk udgave af tjenesten åbner den 31. oktober. Dermed kan iværksættere fra Storbritannien for første gang oprette projekter og indsamle penge til deres ideer. Det fortæller Kickstarter selv i en meddelelse.

De britiske Kickstarter-projekter bliver vist sammen med alle andre projekter på tjenesten, og der gælder de samme regler som for resten af platformen. I modsætning til USA har Kickstarter dog valgt, at betalingerne ikke skal håndteres gennem Amazon Payments. Det skal i stedet ske gennem et andet betalingsfirma.

Det er fortsat muligt at donere penge til alle projekter - både i USA og Storbritannien - uanset hvilket land man kommer fra. Så danske brugere kan altså også bidrage med penge til Kickstarter-projekter, selv om det indtil videre ikke er muligt at oprette projekter fra Danmark.

Der er ingen dato for, hvornår Kickstarter er klar til at udvide til resten af Europa.

Slut med tomme løfter

Forleden kom Kickstarter med en række markante regel-ændringer. En af de mest betydningsfulde ændringer er, at det ikke længere er tilladt at bruge computer-generede billeder af kommende produkter. Fremover må man kun vise billeder af de faktiske prototyper. Det rammer en lang række Kickstarter-projekter, herunder Android-konsollen Ouya.

På alle projektsider er der nu tilføjet en ny sektion, "Risks and Challenges", hvor projektskaberne skal tage stilling til mulige risici og forklare, hvordan de har tænkt sig at håndtere dem.

Samtidig understreges det, at alle produkter skal præsenteres i deres nuværende tilstand. For alle billeder og videoer gælder, at de kun må vise, hvad produktet er i stand til at gøre lige nu. Man må f.eks. ikke lave en video og vise, hvordan produktet vil fungere, når det er færdigt. Det samme gælder for software, hvor man kun må vise den kode, som allerede kører.

Det skal forhindre, at donorerne bliver snydt til at tro, at et ufærdigt projekt allerede er tæt på afslutning.

Kickstarter har kun eksisteret i tre år, men det er allerede brugt til at finansiere mere end 30.000 projekter. En lille del af projekterne har samlet millionbeløb, herunder Android-konsollen Ouya, der fik mere end 40 mio. kr. Men Ouya-projektet brugte altså netop de billeder, som er forbudt nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere