Artikel top billede

Google truer Frankrig med søgemaskine-krig

Den franske regering vil tvinge Google til at betale for links til netmedier. Det har fået Google til at true med boykot.

I Frankrig er der udbrudt en heftig strid mellem søgegiganten Google og landets forlagsbranche, som kræver, at søgemaskiner skal betale, hvis brugerne klikker sig videre til online-artikler i netmedier. Google har afvist dette krav og truet med at fjerne de franske netmedier fra søgemaskinen, hvis man bliver tvunget til at betale for links.

Google-bestyrelsesmand, Eric Schmidt, mødtes i denne uge med den franske præsident, Francois Hollande, der har truet med en ny lov, hvis ikke Google selv kan nå til enighed med forlagene.

Præsidenten sagde mandag efter mødet med Eric Schmidt, at han "håber, at forhandlingerne kan begynde hurtigt og afsluttes inden udgangen af året". Han betegner en forhandlings-løsning som "den bedste vej". Schmidt udtalte sig ikke efter mødet.

De franske forlag mener, at Google og andre søgemaskiner skal betale, for hver gang en bruger klikker på et link til en artikel hos et fransk netmedie. Både i Tyskland og Italien har mediebranchen stillet lignende krav. I Tyskland har regeringen fremsat et lovforslag om søgemaskine-betaling, som i øjeblikket bliver behandlet i parlamentet.

Forlagene klager over, at søgemaskinerne tjener penge på deres indhold, mens netmedierne selv har svært ved at finde en fungerende forretningsmodel. Men Google argumenterer med, at man sender brugere videre til netmedierne og dermed hjælper dem. Ifølge Google er der hver måned omkring fire milliarder klik på medieindhold hos søgemaskinen.

Google har sendt et brev til den franske regering, hvor man advarer om, at franske netmedier kan blive ekskluderet fra søgemaskinen, hvis man bliver tvunget til at betale for hvert klik. Den franske kulturminister har dog afvist, at man vil bøje sig for denne form for "afpresning", mens landets erhvervsminister håber på en frivillig løsning.

Den franske forening for internet-medier Spiir er imod afgiften og advarer om, at medierne kan risikere at blive økonomisk afhængige af Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.