Dansk fastfoodkæde: Sådan håndterer vi Facebook-chikane

Se hvordan en dansk virksomhed håndterede det, da den blev udsat for et løgnagtigt Facebook-opslag, der gik viralt.

De Facebook-ansvarlige hos den danske sandwich-kæde Sunset Boulevard fik sig lidt af et chok, da der tirsdag aften tikkede en besked ind på virksomhedens Facebook-væg. 

En person skriver, at han tidligere har været ansat hos Sunset Boulevard, men sagde sit job op i protest, da hans chef irettesatte ham, fordi han af egen regning valgte at betale et måltid for en hjemløs.

I løbet af kort tid fik Facebook-beskeden tusindvis af likes, og i løbet af onsdagen passerede den 24.000 likes og mere end 1.000 kommentarer.

Men der er blot et problem med historien.

Den er det pure opspind og er en dansk oversættelse af et lignende opslag, der tidligere er blevet bragt på den amerikanske sandwichkæde Subways Facebook-side, hvor den trak mere end en halv million likes. 

"Vi vil rigtig gerne være i dialog med vores kunder, og på Facebook har vi normalt også et rigtig godt forhold til de kunder, der kommer med ris og ros til os. Derfor er det her naturligvis en meget uheldig oplevelse, som vi tager meget alvorligt," siger Torben Lynge Overgaard, der er salgs- og marketingchef hos Sunset Boulevard og ansvarlig for virksomhedens Facebook-side, der har knap 58.000 likes.

Mistænkte det for at være falsk
Han fortæller, at han øjeblikkeligt havde en mistanke om, at der kunne være tale om et falsk opslag, der udelukkende var på jagt efter likes.

Men Torben Lynge Overgaard kan ikke dokumentere det, før han næste morgen møder ind på arbejde og kan få personaleafdelingen til at slå forfatteren til indlægget op i virksomhedens ansættelsesdatabase.

"Vi skal føle os 100 procent sikre på, at det rent faktisk er en falsk historie, før vi kan gå ud og afvise den. Derfor nøjes jeg med at skrive et indlæg, hvor jeg fortæller, at vi har set beskeden, og at vi har tænkt os agere på den," siger han.

Har aldrig været ansat
Næste dag viser det sig, at Sunset Boulevard ikke har haft en ansat med samme navn som forfatteren til indlægget, og ingen i virksomhedens bagland kan nikke genkendende til historien.

Derfor skriver Sunset Boulevard et indlæg, hvor virksomheden slår fast, at historien er usand og intet har på sig.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.