Artikel top billede

Udsigten fra Dennis Kjærgaards strandbungalow Foto: Dennis Kjærgaard.

Dansk webshop-ejer: Sådan skiftede jeg kontoret ud med en tropestrand

En nordjysk iværksætter blev træt af stress og jag i Danmark. Han solgte, alt hvad han ejede, og flyttede til Thailand.

Sidste år tog Dennis Kjærgaard fra Aalborg en drastisk beslutning. 

Han sagde farvel til lejligheden i det nordjyske, og sammen med sin kæreste steg han på et fly til Thailand.

Forinden havde han solgt de fleste af sine ejendele. Han beholdt ikke meget andet end sit tøj, en MacBook Pro, en iPad og en iPhone.

Det var, alt hvad han skulle bruge for at starte sit nye liv.

Strandvilla er billigere end Aalborg

Nu er der gået et år, siden han hoppede på flyet. Dennis Kjærgaard har slået sig ned på den thailandske ø Koh Chang.

Her fanger ComON ham, mens han sidder og kigger ud over havet og betragter solnedgangen fra terrassen i sin strandbungalow. Journalisten i den anden ende af Skype-forbindelsen sidder ved sit skrivebord i en kontorbygning i det november-grå Herlev. 

Det er svært ikke at blive misundelig. Og ikke overraskende fortyder Dennis Kjærgaard heller ikke sin beslutning et øjeblik.

Før han og kæresten besluttede at flytte, lavede de et budget, der viste, at de for 10.000 kroner udbetalt kunne leve det liv de ønskede i Thailand.

"Det er ikke nok til, at vi kan leve et liv i luksus. Men vi kan leve bedre og arbejde mindre end i Danmark," siger han.

Som eksempel nævner han, at huset med havudsigten koster 2400 kroner om måneden. Det er det halve af huslejen for lejligheden i Aalborg.

"Og det var noget gammelt lort," siger han.

Internettet gør hele forskellen

Her på ComON har vi tidligere fortalt, at en del selvstændige og freelancere dropper omkostningerne til et kontor og i stedet arbejder fra cafeer og andre steder med gratis Wi-Fi. 

På samme måde fandt Dennis Kjærgaard ud af, at han kunne udføre sit arbejde fra et hvilket som helst sted på kloden, hvis blot der er adgang til internettet. 

Driver en webshop

Sammen med sin far driver han webshoppen billigepokaler.dk.

Hans far står for driften af butikken i Danmark, hvor pokalerne bestilles hjem, indgraveres og sendes til kunderne. 

Mens Dennis Kjærgaard står for butikkens online-del. 

"Min far bor i Randers, butikken ligger i Skive, og om jeg sidder i Thailand eller i Aalborg, som jeg gjorde tidligere, det gør sådan set ingen forskel," siger han. 

Han forklarer, at den daglige kontakt klares ved hjælp af Skype og e-mail. De danske bankforretninger ordnes ved hjælp af netbanken. 

Stabilt net er afgørende

Derfor er en stabil internetforbindelse naturligvis afgørende for, at han kan drive sin forretning. Det er dog ikke nogen selvfølge i Thailand. 

På øen Koh Chang, hvor han bor, er bredbåndsforbindelsen betydeligt langsommere, end de fleste af os er vant til i Danmark. 

Men til gengæld er der ved at blive lagt fiberforbindelse ned på øen, og indtil da benyttter Dennis Kjærgaard sig af et 3G-modem. Øen er en populær turistdestination, og derfor er der gode mobilforbindelser.

En 3G-forbindelse har desuden den fordel, at han slipper for, at internetforbindelsen ryger, når der indimellem er strømafbrydelser. 

Kort arbejdsdag

Ved siden af webshoppen laver han desuden affiliate marketing, hvor han tjener penge på at skaffe besøgende til kundernes hjemmesider. 

Men Denis Kjærgaard fortæller, at hans arbejdsdag i Thailand er betydeligt kortere, end den ville være, hvis han skulle tjene til dagen og vejen i Danmark.

"I alt arbejder jeg nok tre til fem timer om dagen. Det er det, der har været afgørende for mig. Det har været drømmen," siger han. 

Han forklarer, at en typisk arbejdsdag starter med, at han bruger nogle timer på at svare på mails, og herefter løser han gerne et par mindre arbejdsopgaver.

"Nogle gange sidder jeg hele dagen og arbejder, når jeg har et større projekt i støbeskeen. Men det føles ikke rigtig som arbejde," siger han.

Vil du gøre som Dennis? Så husk dette

Går du med overvejelser om at følge Dennis Kjærsgaard eksempel, anbefaler han, at du starter med noget så simpelt som at lægge et budget.

Find ud af, hvad leveomkostningerne er i det nye land, og hold det op mod din løn og det liv, som du har ambitioner om at leve i det nye land.

Tag en prøveperiode

Hænger budgettet sammen, bør du ifølge Dennis Kjærgaard starte med at flytte i en prøveperiode.

Eksempelvis har han ikke selv taget skridtet fuldt ud endnu, og derfor betaler han stadigvæk skat i Danmark, selvom han har boet i Thailand i et år. 

Men Dennis Kjærgaard forventer dog, at han snart vil blive skatteborger i Thailand og ligeledes registrere sin virksomhed i landet.

"Min indkomst er relativ lav, så der har endnu ikke været den helt store besparelse ved at betale skat her," siger han.

Til gengæld vil han skulle betale for en sygeforsikring.

Det er dog ikke nogen større udgift. Sammen med kæresten har han netop tegnet en sygeforsikring i Thailand, der dækker dem begge for 500 kroner om måneden.

Masser af papirarbejde

Det er dog ikke det eneste papirarbejde, som du må forvente i forbindelse med flytningen.

"Det er afgørende, at du har styr på visum og arbejdstilladelse. Det er sådan noget, som alle har problemer med. Men hvis du ikke har orden i papirerne, risikerer du at blive smidt ud af landet, og i værste fald kan du ryge i fængsel og miste retten til at rejse ind i landet igen," advarer han.

Læs også:

Skrid fra børn, kone og madpakker - tag på arbejdseksil i syden

Seks gode råd: Skift kontoret ud med den lokale kaffebar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere