Artikel top billede

Boston er kommet tættere på forhandlerne

Den nordsjællandske distributør har det seneste år satset på at nå ud til mange flere af de mindre it-forhandlere.

Det seneste år har Boston Distribution satset kraftigt på at nå bredere ud i it-kanalen til især de mindre forhandlere. Bostons administrerende direktør Christian Banzhaf fortæller, at op mod 200 forhandlere - hovedsageligt SMB-forhandlere - er blevet føjet til kundelisten.

Bostons SMB-offensiv er sat i gang i forlængelse af, at Boston i efteråret 2011 overtog aktiviteterne i den østjyske distributør Dataline. Netop det nære forhold til de mindre erhvervsforhandlere var Datalines force, som Boston så har videreudviklet.

"Det har ikke givet os så meget ekstra omsætning, men vi er kommer meget mere ud i bredden, end vi har været tidligere. Vi er nu ude hos i hvert fald 200 flere forhandlere end før - hovedsageligt i business-to-business-markedet," siger Christian Banzhaf.

Svært at nå de små

Ifølge Banzhaf får it-producenterne stadigt sværere ved at nå ud til de mindre forhandlere, fordi omkostningerne ved at gennemføre salgsmøder hos de mange små SMB-forhandlere er for høje sammenlignet med den mængde varer, som de mindre forhandlere typisk tør kaste sig ud i.

"Forhandlerne har det hårdt. Og et besøg på en time koster måske omkring 700 kroner alt inklusive, og der er forhandlerne ikke store nok til, og derfor bliver de sværere for producenterne at nå ud til," siger Christian Banzhaf.

For at styrke kontakten til de små forhandlere, har Boston udviklet et salgskoncept, hvor distributøren lader to biler pakket med slagtilbud fra producenterne køre landet tyndt. På den måde kan Boston skaffe producenterne adgang til forhandlerne, samtidig med at man styrker sine relationer til de mindre forhandlere.

For at få økonomi i det betaler producenterne for at få plads i Bostons kørende salgskoncept. Men Chrisitan Banzhaf erkender, at det i første omgang er en underskudsforretning for Boston.

"Vi fylder en bil op med 20 produktnyheder, som forhandlerne får tilbudt i et begrænset antal til en favorabel pris. Med rabatter på produkter og udgifter til kørsel og overnatninger for den mand, der kører ud til forhandleren, er det i sig selv en underskudsforretning. Men det vigtigste er, at produkterne kommer ud på hylderne. Og den kontakt og nærhed vi så får til forhandleren kommer så forhåbentlig tilbage på den lange bane," fortæller han.

"Det skal jo gerne sælge nogle varer og skaffe producenterne adgang til forhandlerne, så vi bliver attraktive for nye producenter," siger Christian Banzhaf, som ikke lægger skjul på, at det for ham også handler om at skabe kant til sine konkurrenter på distributionsmarkedet.

"Vi vil da gerne have nogle af de producenter, som tidligere lå hos Rosenmeier, og som i dag er hos Tech Data. De oplever i dag, at de ikke får samme attention som tidligere," lyder det fra Christian Banzhaf.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.