Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kampen om nordisk e-bogsmarked spidser til

Danske Riidr har leveret teknologi til ny stor satsning med e-bøger i Sverige. Amazon får kamp til stregen

I Sverige er den nye e-boghandel Bokon netop gået i luften med 300.000 titler og ambitioner om at blive landets største aktør inden for elektroniske bøger. Et af nordens største mediehuse, Schibsted Media Group, står bag den nye boghandel, og teknologien kommer fra Danmark.

Det er danske Riidr.com, der har leveret sin platform til Bokon. Et hurtigt kig på bokon.se og riidr.dk viser da, at der er påfaldende mange ligheder mellem de to sider. Schibsted købte 10 pct. af den danske boghandel i efteråret og samtidig blev der indgået en aftale om levering af teknologi fra den danske virksomhed.

Med i Bokon er også det svenske forlag Piratförlaget, som har slået sig sammen med en gruppe af mindre forlag der kalder sig De Oborende (De uafhængige). Dette sker samtidig med, at der er tiltagende rygter om en lancering af Amazon i Sverige.

Amazon er allerede størst på e-bøger i USA, men har indtil videre ikke meldt sig på det norske e-bogsmarked. Bokon, Riidr og andre lokale udbydere står klar til at give Amazon kamp til stregen.

Det næste skridt kan blive, at Riidrs teknologi skal bruges til at lancere en norsk e-boghandel.

"Norge er et meget spændende marked, og det kan da ikke udelukkes at vores platform kommer til at findes der," siger Anders Breinholst, der er direktør for Riidr.

I Danmark har Riidr omkring 380.000 danske, svenske og engelske titler i sit katalog.

Tror ikke på e-læsere

Det store spørgsmål er nu, hvordan e-bøgerne skal læses. Efter en fænomenal vækst i de seneste år er salget af de såkaldte e-læsere - små mobile enheder, der kun kan bruges til at læse e-bøger - styrtdykket i løbet af 2012. Det konstaterede analysefirmaet iSuppli forleden i en rapport.

I 2011 blev der solgt 23,2 millioner e-læsere, og det var en rekord, som måske aldrig bliver nået igen. For det ventes, at salget vil falde med 36 pct. til 14,9 millioner enheder i 2012. Til næste år ventes et yderligere fald på 27 pct. til 10,9 mio. enheder.

De første e-læsere kom først i 2006, og så gik det rigtig stærkt i de følgende år, hvor salget steg fra en million enheder i 2008 til 10 millioner i 2010. En tidobling på to år.

Men den generelle tendens er, at apparater som kun kan løse en enkelt opgave - som musikafspillere, navigations-enheder og kompakte kameraer - forsvinder og bliver afløst af multifunktions-enheder.

I dette tilfælde er det tablet-pc'er, som også kan bruges til at læse e-bøger. Der er da heller ingen planer om at gøre e-læsere til en del af udbuddet hos hverken Riidr eller Bokon i Sverige.

"Fremtiden ligger ikke i e-læsere, men i tablets og smartphones. Fremtidens e-bøger kommer mere til at ligne det vi kender fra hjemmesider med video og lyd, og her kan e-læsere simpelthen ikke følge med på grund af den langsomme skærm. Jeg mener stadig, at e-læsere har sin berettigelse, men de vil ikke være med til at drive markedet i fremtiden," lyder prognosen fra Anders Breinholst.

Riidr har selv udviklet sin egen e-bogs-app til iOS, der har ligget på App Store siden iPad'en blev lanceret i 2010. Der er også en Riidr-app til Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.