Artikel top billede

Hey webshop-ejer, har du styr på sikkerheden i din webshop?

Symantec advarer små, danske webshops mod store trusler.

Når driftige butiksejere vælger at åbne webshops, er det ønsket om en god omsætning, der er i tankerne. Ikke sikkerhed.

Det mener Symantec, der med en kampagne forsøger at få danske webshopejere til at blive mere bevidste om sikkerhed, som et element der også kan have stor indflydelse på indtjeningen.

"Shoppernes backend kan blive angrebet og værdifuld data blive stjålet. Men der er også risiko for, at de besøgende bliver inficeret med malware på butikkens hjemmeside. Så der kan både være økonomisk tab og tab af tillid. Tør kunderne vende tilbage og stole på butikken?" spørger Peter Schjøtt, it-sikkerhedsekspert hos Symantec.

Hvorfor skulle russiske kriminelle bryde ind i min lille webbutik?

It-trusler har mange ansigter i dag. En webbaseret virksomhed kunne i teorien blive offer for både afpresning, spionage eller hacktivisme.
Men mange mindre virksomhedsejere mener ikke, at deres biks er interessant for kriminelle - og derfor får sikkerheden ikke nok opmærksomhed, mener Peter Schjøtt.

"Glem det! Kriminelle er fløjtende ligeglade. Så længe du har en mailadresse eller et domæne, så er du interessant for dem. Det er systematiseret," siger Peter Schjøtt.

"Det er måske lidt provokerende sagt, men mange webshopejere er lidt naive i forhold til hvilke trusler, de kan være udsat for," siger Peter Schjøtt.

Han mener, at kriminelle logisk vil flytte sig væk fra indbrud i store virksomheder og over mod de mindre ofre, fordi sikkerheden simpelthen er ringere der.

"Men mange af de angreb, vi ser rundt omkring, kunne være forhindret med meget enkle foranstaltninger".

Hvad gør vi?

Men hvordan styrker vi sikkerheden i de små webbutikker.

"Som en start skal man være mere bevidst omkring det. Man bør tage det med i sine forretningsovervejelser. Det kan godt være, at man kommer frem til, at man ikke har behov for at bygge Fort Knox, men så længe man er bevidst om sikkerhedsudfordringen, så kan man tage nogle bevidste valg," siger Peter Schjøtt.

Han mener ikke, at alle webshopejere skal gå ud at blive sikkerhedseksperter. Men de skal søge hjælp og de skal sikre sig at deres samarbejdspartnere har styr på sikkerheden i de ting de sælger.

"Sørg for at få ting, der er kodet ordentligt fra begyndelsen. Det er meget nemmere, hvis sikkerhed er tænkt med fra starten. Og hold jeres setup så simpelt som muligt. Selvfølgelig vil man gerne have en attraktiv webbutik, der bruger dynamiske teknologier, men med mere funktionalitet følger flere kilder til usikkerhed," siger Peter Schjøtt.

Sidst men ikke mindst, skal der jævnligt laves test, så man for eksempel ved, hvor lang tid der skal bruges på at skifte en død eller kompromitteret database ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.