Artikel top billede

Hey webshop-ejer, har du styr på sikkerheden i din webshop?

Symantec advarer små, danske webshops mod store trusler.

Når driftige butiksejere vælger at åbne webshops, er det ønsket om en god omsætning, der er i tankerne. Ikke sikkerhed.

Det mener Symantec, der med en kampagne forsøger at få danske webshopejere til at blive mere bevidste om sikkerhed, som et element der også kan have stor indflydelse på indtjeningen.

"Shoppernes backend kan blive angrebet og værdifuld data blive stjålet. Men der er også risiko for, at de besøgende bliver inficeret med malware på butikkens hjemmeside. Så der kan både være økonomisk tab og tab af tillid. Tør kunderne vende tilbage og stole på butikken?" spørger Peter Schjøtt, it-sikkerhedsekspert hos Symantec.

Hvorfor skulle russiske kriminelle bryde ind i min lille webbutik?

It-trusler har mange ansigter i dag. En webbaseret virksomhed kunne i teorien blive offer for både afpresning, spionage eller hacktivisme.
Men mange mindre virksomhedsejere mener ikke, at deres biks er interessant for kriminelle - og derfor får sikkerheden ikke nok opmærksomhed, mener Peter Schjøtt.

"Glem det! Kriminelle er fløjtende ligeglade. Så længe du har en mailadresse eller et domæne, så er du interessant for dem. Det er systematiseret," siger Peter Schjøtt.

"Det er måske lidt provokerende sagt, men mange webshopejere er lidt naive i forhold til hvilke trusler, de kan være udsat for," siger Peter Schjøtt.

Han mener, at kriminelle logisk vil flytte sig væk fra indbrud i store virksomheder og over mod de mindre ofre, fordi sikkerheden simpelthen er ringere der.

"Men mange af de angreb, vi ser rundt omkring, kunne være forhindret med meget enkle foranstaltninger".

Hvad gør vi?

Men hvordan styrker vi sikkerheden i de små webbutikker.

"Som en start skal man være mere bevidst omkring det. Man bør tage det med i sine forretningsovervejelser. Det kan godt være, at man kommer frem til, at man ikke har behov for at bygge Fort Knox, men så længe man er bevidst om sikkerhedsudfordringen, så kan man tage nogle bevidste valg," siger Peter Schjøtt.

Han mener ikke, at alle webshopejere skal gå ud at blive sikkerhedseksperter. Men de skal søge hjælp og de skal sikre sig at deres samarbejdspartnere har styr på sikkerheden i de ting de sælger.

"Sørg for at få ting, der er kodet ordentligt fra begyndelsen. Det er meget nemmere, hvis sikkerhed er tænkt med fra starten. Og hold jeres setup så simpelt som muligt. Selvfølgelig vil man gerne have en attraktiv webbutik, der bruger dynamiske teknologier, men med mere funktionalitet følger flere kilder til usikkerhed," siger Peter Schjøtt.

Sidst men ikke mindst, skal der jævnligt laves test, så man for eksempel ved, hvor lang tid der skal bruges på at skifte en død eller kompromitteret database ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere