Artikel top billede

Sådan håndterede man 30.000 Wi-Fi brugere samtidig under Super Bowl

Tilskuerne til finalen i amerikansk fodbold fik gratis og hurtig trådløs netadgang. Men nogle mobile enheder blev konfiskeret ved indgangen.

Natten mellem søndag og mandag dansk tid vandt Baltimore Ravens over San Francisco 49's i det gigantiske Super Dome stadion i New Orleans. Den store Super Bowl finale i amerikansk fodbold er den mest sete tv-udsendelse i USA, og der betales svimlende beløb for reklameindslag i pauserne.

Men Super Bowl er også en stor teknisk udfordring - og årets finale blev overskygget af en halv times strømafbrydelse. Så gik det bedre med det trådløse netværk i Super Dome, som blev fyldt med 73.000 fodbold-fans under finalen.

Ars Technica fortæller om arbejdet med at installere det gigantiske trådløse netværk, som skulle være i stand til at håndtere 30.000 samtidige forbindelser.

Der blev installeret 700 trådløse access points inde i Super Dome og yderligere 250 til folk på parkeringspladsen foran stadion.
 
De sædvanlige forbud mod at medbringe alkohol, våben, fyrværkeri og madvarer blev i år suppleret med en ny regel. Det var forbudt at medbringe trådløst udstyr, som ville forstyrre Wi-Fi netværket i Super Dome.

Gæsterne fik deres tasker gennemsøgt. Målet var at forhindre "ukontrollerede access points eller udstyr der forsøger at sende på den samme frekvens" som stadiets Wi-Fi netværk. Det pågældende udstyr blev enten deaktiveret eller konfiskeret ved indgangen.

"Forestil dig at du kommer med et trådløst kamera, og det bruger 2,4 GHz frekvensområdet og sender et konstant signal. Alt som opererer i det samme frekvensområde kan skabe interferens. Nogle af enhederne har kun minimal betydning, men andre kan få en stor effekt," forklarer den it-ansvarlige Dave Stewart til Ars Technica.

Kontrollen af det trådløse udstyr stoppede ikke kun ved indgangen. Der stod også folk klar til at spore forstyrrende udstyr i stadion under selve kampen - så tilskuerne kunne altså risikere at få et klap på skulderen, hvis deres medbragte mobile enheder skabte knas i det trådløse netværk.

I modsætning til det fodbold som vi kender er der mange pauser og ikke så meget action i amerikansk fodbold. En typisk kamp kan strække sig over tre timer, men der er i gennemsnit kun 11 minutter, hvor der faktisk sker noget på banen.

Så tilskuerne har masser af tid til at tjekke sin e-mail, uploade billeder til Facebook eller surfe på nettet. Det kræver så et robust trådløst netværk til alle de mobile internet-forbindelser. Superdome har tidligere haft et trådløst netværk, der var forbeholdt de ansatte.

Nu var man for første gang klar med Wi-Fi til alle tilskuerne med en konstant down- og upstream-hastighed på 20 Mbit/s - helt åbent og uden kodeord.

Ars Technica har mange flere tekniske detaljer om det gigantiske trådløse netværk til årets Super Bowl.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.